Хитовият крими-сериал "Последните пантери“ тръгва по FOX Crime

На 19 април от 22:00 часа FOX Crime ще излъчи премиерата за България на "Последните пантери“. 
 
"Последните пантери“ е криминален сериал от шест епизода, създаден по действителни събития. В сериала участват двукратно номинираната за "Оскар“ Samantha Morton, носителят на френската филмова награда Сезар Tahar Rahim, Goran Bogdan и носителят на БАФТА и "Златен глобус“ John Hurt. Музиката, с която започва сериала, е създадена от легендарния David Bowie.
 
В началото на новото хилядолетие, различни европейски столици – от Лондон до Лихтенщайн – са набелязани за мишени на поредица от дръзки кражби на бижута. Те са извършени от "Розовите пантери“ – банда, известна с безцеремонните си нападения посред бял ден и умелите си бягства. Но след като цяло десетилетие тероризират бижутерите в Европа, те внезапно изчезват. До момента, когато в южна Франция не е извършен обир, който носи почерка на Пантерите. Всичко сочи към тях, освен една фатална разлика: смъртта на малко момиченце по време на бягството. Трагичното събитие става причина за поредица от събития на различни места в Европа, които предизвикват драматичен и опасен сблъсък между английски застрахователен съветник (Morton), нейният шеф (Hurt), френско-алжирски полицай (Rahim) и опитен сръбски крадец (Bogdan). Това, което започва с диаманти, води до оръжия, наркотици, големи суми пари и въвлича представители на властта от Европейския съюз, Лондонското Сити и мрачния подземен свят на Европа. 
 
През погледа на главните герои, зрителите ще се пренесат в Лондон, Марсилия, Белград и Босна, ще се върнат в мрачните дни на конфликта на Балканите през 1995 г., ще станат свидетели на формирането на организираната престъпност в Европа и ще се прехвърлят обратно в съвременния свят на гангстерите, европейските банки и един нов вид престъпници – тези в костюми в големите банки. Сериалът възниква по идея на награждавания френски журналист Жером Пиера, а сюжетът е разработен въз основа на дългогодишни проучвания и разказите на бивш член на бандата "Розовите пантери“, полицията, която ги е преследвала, застрахователите и наркопласьорите в Марсилия.
 
Снимка: The Last Panthers © 2015 Sky UK Ltd.

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Хитов сериал със Селена Гомес се завръща

26.01.2024

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023