Поредицата "Бунтът на варварите" тръгва премиерно по History (галерия)

"Бунтът на варварите” е нова поредица, продуцирана по поръчка ексклузивно на History, представяща историята на възхода и падението на Римската империя от гледна точка на водачите на бунта на варварите, пише cinefish.bg. Сериалът е проникновен разказ за бунтовете срещу абсолютната власт на Цезар. 
 
Римската империя нарича тези бунтовници "варвари” - племена, смятани за непознаващи цивилизацията и живеещи сред насилие. Но те са едни от най-яростните войни в историята, които се противопоставят на властта, за да живеят свободни или да умрат. Тези мъже и жени предприемат епични битки, които впоследствие оформят света такъв, какъвто е днес. Документалната драматична поредица на History представя 700-годишната битка за надмощие и борбата за свобода, оставили незаличими следи в световната история.
 
"Бунтът на варварите” представя някои от най-великите воини, в чиито роли са водещи актьори. Сред тези воини са Ханибал, заклел се с кървава клетва още деветгодишен; Арминий, отвлеченият син на Германия; Спартак - робът, станал бунтовник и оглавил въстанието на варварите; Будика – келтската кралица-воин; Атила - "напастта на Изтока”; готите – яростно воюващ народ, предаден от Империята; вандалите - скитащите се нашественици, нанесли последния смъртоносен удар срещу Древния Рим.

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Хитов сериал със Селена Гомес се завръща

26.01.2024

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023