Антонио Бандерас във втория сезон на "Геният: Пикасо"

Малко художници могат да се похвалят с пораждащата възхищение творческа плодовитост на Пабло Пикасо. Той е сред най-влиятелните и възхвалявани художници на XX-и век, а кариерата му обхваща над 80 години от живота му, който продължава 91 години. 
 
През това време той създава около 50 хиляди творби. Пламенната му натура и неизчерпаем творчески импулс са неразривно свързани с личния му живот, изпълнен с бурни бракове, безброй афери и непрестанно менящи се политически и лични възгледи. Пикасо постоянно се преоткрива и винаги се стреми да е новатор и да разшири пределите на артистичното изразяване. Това му носи и международно признание на творчески гений.
 
Втори сезон на номинирания за "Еми", "Златен глобус" и за "Наградата на гилдията на киноактьорите" сериал, "Геният: Пикасо", изследва отдадеността на испанския емигрант към творчеството, приноса му към съвременното изкуство и бурния му личен живот. Знаковата продукция на National Geographic ще се излъчи премиерно на 22.04. от 21:55 часа, с епизод с дължина на пълнометражен филм. 
 
Антонио Бандерас дава живот на образа и артистичната кариера на големия художник Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Криспиниано де ла Сантисима Тринидад Руиз Пикасо. Алекс Рич е в ролята на младия Пикасо, който отказва академичното образование и се присъединява към кръга на младите художници и писатели-бохеми, които се борят да успеят в Испания и Франция в началото на XX-и век.
 
Клеманс Поеси е в ролята на Франсоаз Жило – френска художничка и авторка на бестселъри, от чиято десетгодишна любовна връзка с Пикасо се раждат две деца. Тя е единствената му любовница, достатъчно силна, за да издържи на страховитата му енергия и след това да продължи с живота си. Себастиан Роше е Емил Жило – тираничният баща на Франсоаз. Робърт Шийън  играе Карлос Касагемас – испански студент по изобразително изкуство и поет, който е един от най-близките приятели на Пикасо. Попи Делевин играе Мария-Тереза Валтер – любовница и муза на Пикасо, която му ражда първата му дъщеря. Ашлин Франсиози е Фернанде Оливие – френска художничка и модел, на която Пикасо рисува над 60 портрета.
 
Те се присъединяват към Саманта Коли в ролята на Дора Маар – фотографка и художничка от Франция, която също е любовница и муза на Пикасо, Ти Ар Найт в ролята на Макс Яков – един от първите приятели на Пикасо в Париж; Сет Гейбъл в ролята на Гийом Аполинер – един от най-изтъкнатите поети на XX-и век, който често си сътрудничи с Пикасо; и Джони Флин, който прави специално участие в ролята на френския актьор Ален Кюни.
 
Работата по втория сезон на възхвалявания сериал започва миналата година, като снимките се правят на много места, където е живял и работил самият Пикасо. Те включват тридневни снимки в Малага, Испания – родното място на Пикасо и Бандерас, където се снима в къщата, в която е роден Пикасо, в църквата, в която е кръстен и на арената за борба с бикове, на която открива силно вдъхновение през младостта си. 
 
Сериалът е заснет в много градове в Европа – в Париж, Малага, Барселона, Будапеща и Малта – и в него се появяват много известни личности, чиито пътища са се кръстосвали с този на Пикасо. Сред тях са Коко Шанел, Анри Матис, Жорж Брак и Жан Кокто. 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024