Снимат нов сериал по "Шогун"

FX са се заели със задачата да върнат "Шогун" на малкия екран. Новата продукция по бестселъра на Джеймс Клавел ще е от 10 епизода, пише пише cinefish.bg. Романът се превърна в сензация в телевизионния ефир през 1980 с прочутия сериал с участието с Ричард Чембърлейн, Тоширо Мифуне и Йоко Шимада, отличен с много награди "Еми", "Златен глобус" и "Пийбоди".
 
 
"Историята в "Шогун" завладява публиката още при премиерата на романа преди повече от 40 години. Темата за аутсайдера, който се сблъсква с нова култура, е толкова актуална днес, колкото и тогава. За нас е чест да представим сериала пред днешната аудитория в партньорство с нашите изпълнителни продуценти", заявиха от FX Networks и FX Productions.  
 
Изпълнителни продуценти на новия сериал ще бъдат Андрю Макдоналд и Алън Рейх ("Трейнспотинг", "28 дни по-късно"), Майкъл Де Лука ("Кешбол", "Социалната мрежа") и дъщерята на автора, Михаела Клавел. Режисьор ще бъде създателят на популярни сериали като "Семейство Сопрано" и "Престъпна империя" Тим Ван Патън.
 
"Шогун" разказва за английския лоцман Джон Блекторн, попаднал в плен на японците през 17 век, които се опитват да се възползват от познанията му, а той пък научава техните традиции. Романът е публикуван през 1975 и е продаден в над 30 милиона екземпляра. Той предизвиква огромен интерес към японската култура, който става още по-голям след появата на сериала, в който е една от големите роли на Ричард Чембърлейн.

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Хитов сериал със Селена Гомес се завръща

26.01.2024

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023