Снимат нов сериал по "Шогун"

FX са се заели със задачата да върнат "Шогун" на малкия екран. Новата продукция по бестселъра на Джеймс Клавел ще е от 10 епизода, пише пише cinefish.bg. Романът се превърна в сензация в телевизионния ефир през 1980 с прочутия сериал с участието с Ричард Чембърлейн, Тоширо Мифуне и Йоко Шимада, отличен с много награди "Еми", "Златен глобус" и "Пийбоди".
 
 
"Историята в "Шогун" завладява публиката още при премиерата на романа преди повече от 40 години. Темата за аутсайдера, който се сблъсква с нова култура, е толкова актуална днес, колкото и тогава. За нас е чест да представим сериала пред днешната аудитория в партньорство с нашите изпълнителни продуценти", заявиха от FX Networks и FX Productions.  
 
Изпълнителни продуценти на новия сериал ще бъдат Андрю Макдоналд и Алън Рейх ("Трейнспотинг", "28 дни по-късно"), Майкъл Де Лука ("Кешбол", "Социалната мрежа") и дъщерята на автора, Михаела Клавел. Режисьор ще бъде създателят на популярни сериали като "Семейство Сопрано" и "Престъпна империя" Тим Ван Патън.
 
"Шогун" разказва за английския лоцман Джон Блекторн, попаднал в плен на японците през 17 век, които се опитват да се възползват от познанията му, а той пък научава техните традиции. Романът е публикуван през 1975 и е продаден в над 30 милиона екземпляра. Той предизвиква огромен интерес към японската култура, който става още по-голям след появата на сериала, в който е една от големите роли на Ричард Чембърлейн.

Свързани новини

"Война на световете" тръгва по FOX

25.09.2019

Раздадоха наградите MTV VMA 2019

27.08.2019

National Geographic: "Гореща зона"

19.07.2019

Телевизия ММ с първи тематичен уикенд

17.06.2019

"Игра на тронове" във факти и цифри

12.04.2019

Коментари