"Вездесъщият" с успешно представяне пред членовете на Академията

През изминалата седмица се състоя най-интензивната част от промоционалната кампания на филма на Илиян Джевелеков "Вездесъщият", който се състезава за номинация за наградата Оскар в категорията "Чуждоезичен филм". В ключови кина в Лос Анджелис бяха организирани редица прожекции, на които присъстваха множество членове на Американската филмова академия. 
 
Едно от основните събития беше участието на филма в цикъла Awardsline на престижната професионална медия DEADLINE HOLLYWOOD, която избира да покаже една малка част от 87-те заглавия от цял свят, които се състезават за номинация. 
 
След всяка от прожекциите режисьорът Илиян Джевелеков, актьорът Велислав Павлов и Мила Войникова от продуцентския екип имаха срещи с публиката. Отзивите до този момент са изключително добри. 
 
Членовете на Академията са впечатлени от актуалната тематика на филма и световната й валидност. Обсесията на главния герой (Велислав Павлов) да следи всички около себе си със скрити видеокамери показва много аспекти от съвременния живот, които засягат както обществото като цяло, така и лично всеки от нас. Високи оценки и комплименти получиха всички елементи на филма – сценарий, актьорска игра, определяна като "феноменална", дизайн, монтаж, музика.  
 
В следващите седмици предстоят още допълнителни прожекции в Лос Анджелис. В началото на декември членовете на Академията подават гласовете си и в средата на месеца ще бъдат обявени 9-те заглавия, които ще продължат състезанието за номинация, до която ще достигнат само пет филма.
 
Лентата на "Мирамар филм" излезе по екраните в България преди една година, малко след като получи наградата за Най-добър филм на фестивала "Златна роза" във Варна, заедно с още четири отличия. До този момент филмът е получил още множество награди и сега изглежда, че има шанс да напредне в състезанието за една от най-желаните статуетки в киното.
 
Кампанията се реализира с медийното партньорство на NOVA, радио FM+, радио Z-Rock, радио Fresh.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024