Jodie Foster подготвя римейк на "Жена на война"

Двукратната носителка на "Оскар" Jodie Foster е влюбена в еко-трилъра "Жена на война", която е предложението на Исландия за чуждоезичен "Оскар". И затова е решила да направи англоезична версия на филма, на която ще е копродуцент и режисьор и ще изпълнява главната роля, съобщава cinefish.bg.
 
Foster ще играе Halla – учителка по музика, която е страстна защитничка на околната среда и затова обявява война на местната алуминиева промишленост, унищожила девствените гори на Исландия. Действията й ескалират до промишлен саботаж, но тогава получава писмо с новината, че молбата й за осиновяване е одобрена и едно момиченце я очаква в Украйна.
 
 
"Този филм ме разтърси изцяло", споделя Foster. "Толкова съм развълнувана от възможността да направя американска версия на тази красива вдъхновяваща история. Halla е истински стожер на планетата, силна жена, която е готова да рискува всичко в името на справедливостта. Но не без сериозни злополуки по пътя си".
 
Звездата от "Мълчанието на агнетата" ще пренесе действието от Исландия в американския Запад. За момента тя отказва да сподели повече подробности. Това ще е петият режисьорски опит на Foster, който идва две години след "Пулсът на парите" с George Clooney и Julia Roberts, който също разказваше за едноличния бунт на един човек срещу корпоративните гиганти.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024