Ще гледаме предисторията на "Брилянтин"

Това безспорно е един от най-популярните мюзикъли на всички времена. Ето че в годините, когато интересът към жанра се възроди с пълна сила, ни предстои да видим предисторията на "Брилянтин", информира cinefish.bg. Заглавието на бъдещия филм "Summer Loving" е вдъхновено от знаменития дует на John Travolta и Olivia Newton-John.
 
 
Какво точно се е случило на първата среща между Danny Zucco и Sandy Olsson преди да ги видим в гимназията – за това ще разказва историята. "Парамаунт" са наели известния сценарист John August, работил по доста филми на Tim Burton, включително "Голяма риба" и "Чарли и шоколадовата фабрика". Той е сценарист и на двете части на "Ангелите на Чарли", а сред новите му творения са сценариите на игралната версия на "Аладин" на Guy Ritchie и на продуцирания от Guillermo del Toro "Scary Stories to Tell in the Dark".
 
Оригиналният филм "Брилянтин", базиран на мюзикъла на Jim Jacobs и Warren Casey, излиза през 1978 и се превръща в един от най-успешните филми на 70-те. Той превръща в супер звезди Travolta и Newton-John, които и изпълняват част от култовите песни, сред които са оглавилите класациите "Summer Night" и "You’re the One That I Want".
 
През 1982 излиза продължението "Брилянтин 2", в което главната роля изпълнява младата Michelle Pfeiffer. Въпреки големите очаквания, филмът е пълен провал. През 2016 пък бе излъчено лайв изпълнение на мюзикъла с участието на Julianne Hough и Vanessa Hudgens, което бе отличено с пет награди "Еми".

Свързани новини

Stallone подготвя "Непобедимите 4"

09.07.2019

Новият “Цар Лъв” тръгва по кината

01.07.2019

Почина актьорът Max Wright от "ALF"

27.06.2019

Sylvester Stallone е готов за "Rambo 6"

18.06.2019

Sylvester Stallone готви сериала "Cobra"

07.06.2019

Коментари