Ще гледаме предисторията на "Брилянтин"

Това безспорно е един от най-популярните мюзикъли на всички времена. Ето че в годините, когато интересът към жанра се възроди с пълна сила, ни предстои да видим предисторията на "Брилянтин", информира cinefish.bg. Заглавието на бъдещия филм "Summer Loving" е вдъхновено от знаменития дует на John Travolta и Olivia Newton-John.
 
 
Какво точно се е случило на първата среща между Danny Zucco и Sandy Olsson преди да ги видим в гимназията – за това ще разказва историята. "Парамаунт" са наели известния сценарист John August, работил по доста филми на Tim Burton, включително "Голяма риба" и "Чарли и шоколадовата фабрика". Той е сценарист и на двете части на "Ангелите на Чарли", а сред новите му творения са сценариите на игралната версия на "Аладин" на Guy Ritchie и на продуцирания от Guillermo del Toro "Scary Stories to Tell in the Dark".
 
Оригиналният филм "Брилянтин", базиран на мюзикъла на Jim Jacobs и Warren Casey, излиза през 1978 и се превръща в един от най-успешните филми на 70-те. Той превръща в супер звезди Travolta и Newton-John, които и изпълняват част от култовите песни, сред които са оглавилите класациите "Summer Night" и "You’re the One That I Want".
 
През 1982 излиза продължението "Брилянтин 2", в което главната роля изпълнява младата Michelle Pfeiffer. Въпреки големите очаквания, филмът е пълен провал. През 2016 пък бе излъчено лайв изпълнение на мюзикъла с участието на Julianne Hough и Vanessa Hudgens, което бе отличено с пет награди "Еми".

Свързани новини

"Екшън" излезе по кината

10.02.2020

Големите победители на "Оскар" 2020

10.02.2020

Излиза Bad Boys For Life (OST)

21.01.2020

Сериал по "Кери" на Стивън Кинг

08.01.2020

"Златен глобус" 2020 – победителите

06.01.2020

Коментари