National Geographic навлиза в "Горещата зона" на фаталната ебола

Премиера 15.09. от 21:55 часа
 
През 1989, в научна база до Вашингтон, окръг Колумбия, за първи път е документирана поява на смъртоносната ебола на американска земя. Откритието и последващото овладяване на смъртоносния филовирус, чиито нива на смъртност достигат до 90% по това време, са заслуга на група смели учени и войници, водени от подполковник Нанси Джакс. 
 
Мини-сериалът на National Geographic "Гореща зона" включва шест серии. Той е вдъхновен от действителни събития, описани подробно в едноименния бестселър на Ричард Престън и разказва мъчителната история на една глобална криза, която не се е състояла. 
 
В продукцията участва носителката на "Златен глобус" и "Еми", Джулиана Маргулис ("Добрата съпруга", "Спешно отделение") в ролята на Нанси Джакс. 6-часовият сериал дебютира с два премиерни епизода на 15.09. от 21:55 часа. 
 
Освен Джулиана Маргулис, в продукцията участват Ноа Емерих в ролята на съпруга на Нанси Джакс – подполковник Джери Джакс, който не се колебае да рискува живота си по време на операцията по овладяване на вируса ебола, Тофър Грейс в ролята на доктор Питър Джарлинг, вирусолог в Институт за медицински изследвания на заразни болести към американската армия, който има разногласия с Нанси Джакс относно най-добрия начин за ограничаване на вируса, Лиам Кънингам, в ролята на доктор Уейд Картър, важен съюзник на Нанси в надпреварата с разпространението на вируса, Джеймс Д`Арси като Травис Роудс, представител на Центъра за контрол на вирусите, както и бивш асистент и настоящ враг на Картър, и Пол Джеймс като Бен Джелис, лабораторен техник в патологичната лаборатория във Вирджиния, който асистира на Нанси и доктор Джарлинг. В поредицата участват още Робърт Уиздъм, Робърт Шон Ленард и Грейс Гъмър.   
 
"Гореща зона" започва с ужасяваща ретроспекция от 1980. Нищо неподозиращ лекар в Кения преглежда пациент със симптоми, на каквито не се е натъквал преди. Действието се прехвърля в 1989 г. Колония примати се разболява в изследователски център във Вирджиния, само на 30 км. от американската столица. Проби от тъканите им са изпратени на Нанси Джакс (Маргулис), подполковник в USAMRIID, основна база на американската армия за проучвания за защита и противодействие срещу биологични войни. Инстинктите на Джакс, както и нейният опит ѝ подсказват, че това е нещо много по-сериозно от обикновен вирус при примати. Въпреки скептицизма на колегите си доктор Питър Джарлинг (Грейс) и полковник Върнън Тъкър (Уиздъм), с подкрепата на съпруга си, подполковник Джери Джакс (Емерих), ветеран от американската армия и на ментора си, доктор Уейд Картър (Кънингам), тя се амбицира да открие истината. 
 
Поредица от научни тестове, които Нанси упорито провежда, разкриват ужасяващата истина за ситуацията и принуждават армията да предприеме действия за предотвратяване на епидемия. Действието отново се връща в края на 70-те, за да разкрие как доктор Картър и Травис (Д‘Арси) първи проследяват, изучават и се опитват да ограничат ебола в Африка. Но дали урокът, който са научили, ще им помогне да спрат болестта, която застрашава да унищожи човешката популация? Драматичен и напрегнат научен трилър със смела и решителна героиня в центъра на събитията, "Гореща зона" борави с истинска наука и човешка драма, и разказва история, актуална и до днес. 

Свързани новини

"Война на световете" тръгва по FOX

25.09.2019

Раздадоха наградите MTV VMA 2019

27.08.2019

Телевизия ММ с първи тематичен уикенд

17.06.2019

"Игра на тронове" във факти и цифри

12.04.2019

Гледайте тази вечер по ММ любовен Топ 5

14.02.2019

Коментари