Kristen Stewart ще бъде лейди Diana

Pablo Larraín, известен с биографичните си филми "Jackie" и "Neruda", обяви новия си проект. Той ще режисира Kristen Stewart в ролята на лейди Diana в "Spencer", информира cinefish.bg. Снимките трябва да започнат в началото на следващата година.
 
Steven Knight ("Източни обещания", "На един черпак разстояние") е сценарист на филма, който ще разказва за един съдбовен уикенд в началото на 90-те, когато "принцесата на народа" решава, че бракът ѝ с принц Charles не върви и е време на сложи точка. Драматичната история ще разказва за нейната последна Коледа в Уиндзор.
 
Въпреки че е израснал в Чили и не е толкова запознат с историята на Charles и Diana, Larraín все пак е изчел доста приказки. "Обикновено принцът открива своята принцеса, предлага ѝ да стане негова съпруга и накрая тя става кралица. Така е в приказките. Но когато някоя принцеса реши, че не иска да стане кралицата и предпочита да бъде себе си, това важно решение преобръща приказка с главата надолу. Винаги съм бил много изненадан от този развой и смятам, че това трябва да е било много трудно решение за Diana. Но то е сърцето на филма", споделя режисьорът.
 
Той допълва, че това е една универсална история, която може да достигне до милиони зрители. Затова и иска да направи този филм, който не случайно ще се казва "Spencer", каквато е фамилията на Diana преди да се омъжи за Charles, защото най-важното за нея е да бъде себе си.
 
Larraín е убеден, че Stewart ще е идеален избор за ролята. Самата актриса се превърна в звезда с участието си в сагата "Здрач" и беше под прицела на медиите, точно като една лейди Diana.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024