Официално е – работи се по "Писък 5"

Докато светът се бори с пандемия, а кино индустрията се подготвя да отвори отново врати, Холивуд не спира да работи зад кулисите върху бъдещи заглавия, информира operationkino.net. Едно от тях, за което доскоро само се спекулираше, е нова част от култовата хорър поредица "Писък". Дейвид Аркет е първият актьор, който е подписал договор за участие и ще се завърне в ролята на Дюи Райли.
 
Имайки предвид, че Аркет е женен за Кортни Кокс (която изпълни ролята на репортера Гейл Уедърс в предишните филми), възможно е тя да бъде следващото голямо име, което ще се завърне за още един рунд с Ghostface. Нев Кембъл (Сидни Прескот от предишните филми) сподели в скорошно интервю: "Режисьорите на филма се свързаха с мен и в момента обсъждаме нещата. Доста неща трябва да се случат, за да участвам, но се надявам, че ще успеем да заснемем филма."
 
Ако всичко върви по план, ще са изминали точно 10 години от "Писък 4", затова има достатъчно материал, от който сценаристите да се вдъхновят, да иронизират и същевременно да са повод за добра мотивация за новия убиец – който и да е той.
 
Режисьорите на успешния хорър от миналата година "Ready Or Not" – Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет – ще имат възможността да възкресят франчайза и да продължат делото на покойния Уес Крейвън. Снимките се очаква да започнат по-късно тази година в САЩ – веднага щом се вдигнат рестрикциите около COVID 19. 
 
Сценаристи са Джеймс Вандербилт ("Зодиак" и "Невероятният Спайдър-мен") и Гай Бизик ("Ready Or Not", "Castle Rock"). Кевин Уилямсън, който написа и продуцира предните четири филма, се завръща като изпълнителен продуцент. Очаква се все още неозаглавеният филм да излезе през 2021.

Свързани новини

Гай Ричи се завръща с нов шпионски екшън

24.02.2021

Хари Стайлс с две нови роли в киното

22.02.2021

Виж Ема Стоун като злодейката Круела

18.02.2021

В очакване на Брад Пит и Сандра Бълок

11.02.2021

Нов трейлър на "Рая и последният дракон"

05.02.2021