Мария Бакалова не получи наградата на гилдията на актьорите в Холивуд

Българката Мария Бакалова не получи наградата на Гилдията на актьорите за най-добра актриса в поддържаща роля във филм за изпълнението си в "Борат 2". Отличието на професионалната организация отиде при 73-годишната южнокорейка Юн Ю-джун за превъплъщението й във филма "Минари", предаде Ройтерс.
 
При мъжете, с приза за актьор в поддържаща роля във филм бе удостоен британецът Даниел Калуя за филма "Юда и черният месия". Водещата награда за най-добър актьорски състав във филм отиде при "Процесът срещу Чикаго 7".
 
Отличието за най-добър актьор във филм получи посмъртно Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса", а това за най-добра актриса - Вайола Дейвис за същия филм. Боузман, звездата от филма "Черната пантера", почина на 43 години от рак през миналата година.
 
Наградата за най-добър актьорски състав в телевизионен драматичен сериал отиде при "Короната". С приза за най-добър актьорски състав в телевизионен комедиен сериал бе удостоен "Шитс Крийк".

Мария Бакалова с първи коментари след номинацията за "Оскар"

Мария Бакалова е номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля и за "Оскар". Тази година церемонията по раздаване на най-престижните филмови награди ще се състои на 25 април.

Свързани новини

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Мария Бакалова с нова роля

30.11.2023

Уди Харелсън със странна семейна история

14.08.2023

Виетнам забрани "Барби"

03.07.2023

Ето кой ще се превъплъти в иконата Гунди

05.06.2023