"Малки истории" за възпитание на добър вкус към живота по БНТ 1

В предаването "Малки истории" днес по БНТ 1, зрителите ще се запознаят с три истории на възпитатели на добрия вкус към живота. Разкази за съвременната литературна култура, фолклора, представен по иновативен начин и многообразната джаз музика. 
 
Водещата Мария Костова представя на телевизионната публика историята на Константин-Кирил, който е познат на хиляди ученици от цялата страна като "Разказвачът на приказки". От години той среща малките читатели с творчеството на съвременни български писатели. 
 
Своята история ще разкаже и Явор, който успява да запознае децата с магията на фолклора по изключително модерен начин. 
 
Зрителите ще се докоснат и до историята на Димитър Русев-Мутата, който е основният виновник вече четвърт век в Хасково да има джазов фестивал. Мурата работи в меката на поп-фолка, но обича джаза и вярва, че тази музика е като живота - шарена, многообразна и пълна с вариации.
 
В студиото на "Малки истории" гостуват и коментират: Даниел Симеонов – учител и режисьор, Светлана Авдала -  представител на американска музикално-образователна система, Милена Нейова - създател на ателие "Прегърни ме" и Иван Владимиров-Нав - специалист по психология на развитието.
 
Гледайте "Малки истории" от понеделник до четвъртък от 16:30 ч. и в петък от 14:00 ч. по БНТ 1.

Свързани новини

"И просто ей така" ще има втори сезон

25.03.2022

Палавата стрюардеса се завръща по HBO

22.03.2022

Всички говорят за "Еуфория"

01.03.2022

120 минути смях с Георги Калоянчев

24.02.2022

Виж кои са отличените на MTV EMAs 2021

15.11.2021