"Малки истории" за възпитание на добър вкус към живота по БНТ 1

В предаването "Малки истории" днес по БНТ 1, зрителите ще се запознаят с три истории на възпитатели на добрия вкус към живота. Разкази за съвременната литературна култура, фолклора, представен по иновативен начин и многообразната джаз музика. 
 
Водещата Мария Костова представя на телевизионната публика историята на Константин-Кирил, който е познат на хиляди ученици от цялата страна като "Разказвачът на приказки". От години той среща малките читатели с творчеството на съвременни български писатели. 
 
Своята история ще разкаже и Явор, който успява да запознае децата с магията на фолклора по изключително модерен начин. 
 
Зрителите ще се докоснат и до историята на Димитър Русев-Мутата, който е основният виновник вече четвърт век в Хасково да има джазов фестивал. Мурата работи в меката на поп-фолка, но обича джаза и вярва, че тази музика е като живота - шарена, многообразна и пълна с вариации.
 
В студиото на "Малки истории" гостуват и коментират: Даниел Симеонов – учител и режисьор, Светлана Авдала -  представител на американска музикално-образователна система, Милена Нейова - създател на ателие "Прегърни ме" и Иван Владимиров-Нав - специалист по психология на развитието.
 
Гледайте "Малки истории" от понеделник до четвъртък от 16:30 ч. и в петък от 14:00 ч. по БНТ 1.

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Хитов сериал със Селена Гомес се завръща

26.01.2024

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023