"Златните малинки" пощадиха Брус Уилис заради болестта му

Наградите "Златните малинки", които се присъждат за най-лошо представяне в киното за изминалата година, оттеглят анти-наградата си за Брус Уилис, след като семейството на актьора разкри, че той се бори с афазия - заболяване, което засяга когнитивните му способности.
 
Прожекторите угасват: Брус Уилис се оттегля от актьорството заради болестта си
 
"След дълго обмисляне, The Razzies взе решение да отмени наградата Златна малинка, присъдена на Брус Уилис, поради скорошното разкритие за диагнозата му", се казва в изявление на анти-наградите, съобщава CNN. "Ако здравословното състояние на някого е фактор при вземането на решения и/или представянето му, ние признаваме, че не е подходящо да му връчваме наградата."
 
Тази година организаторите бяха добавили нова специална категория - "Най-лошите изпълнения на Брус Уилис във филм от 2021 г.". В нея бяха включени всичките осем продукции, в които актьорът е участвал през изминалите 12 месеца.
 
В сряда семейството на Уилис, включително бившата му съпруга Деми Мур, заяви в съвместно изявление, че актьорът ще си вземе почивка от актьорската си кариера поради здравословното му състояние. "Това е наистина труден момент за нашето семейство и ние сме много благодарни за вашата непрекъсната любов, съчувствие и подкрепа", се казва  в изявлението.
 
Както стана известно, звездата от "Умирай трудно" е диагностициран с афазия - загуба или увреждане на способността да се възпроизвежда език, ии да се разбира чужда реч. Афазията е "състояние, което ви лишава от способността да общувате" и може да бъде причинено от различни заболявания и състояния като инсулт, травма на главата, мозъчен тумор или заболяване.

Свързани новини

Брус Уилис получи по-лоша диагноза

17.02.2023

Ето какво разболя Брус Уилис

03.01.2023

Брус Уилис приключи с филмите

31.03.2022