Състоянието на Брус Уилис се влошава, получи нова диагноза

"Състоянието на Брус Уилис прогресира", съобщи семейството на емблематичния актьор в официално съобщение, в което информира за новата диагноза на актьора -  фронтотемпорална деменция или FTD. 
 
Първоначално бе съобщено, че 67-годишната кинозвезда страда от афазия, проблем с говора, причинен от мозъчни лезии. 
Фронтално-темпоралната деменция е нервнодегенеративна болест, наподобяваща на Алцхаймер. Засегнатите от нея хора могат да имат нарушения на паметта, промяна в поведението или трудности в говора или придвижването.
 
"Откакто обявихме диагнозата афазия на Брус през пролетта на 2022 г., състоянието му напредна и вече имаме по-специфична диагноза", обясни семейството в интервю за официалния уебсайт на Асоциацията за фронтотемпорална дегенерация. "За съжаление, предизвикателствата в комуникацията са само един от симптомите на болестта, пред която е изправен Брус. Въпреки че това е болезнено, облекчение е най-накрая да имаме ясна диагноза", продължава изявлението.
 
"FTD е жестока болест, за която много от нас никога не са чували и може да порази всеки. За хората под 60 години FTD е най-честата форма на деменция и тъй като поставянето на диагнозата може да отнеме години, FTD вероятно е много по-разпространена, отколкото знаем. Днес няма лечение за болестта, реалност, която се надяваме да се промени през следващите години. Тъй като състоянието на Брус напредва, ние се надяваме, че всяко медийно внимание може да бъде насочено към хвърляне на светлина върху това заболяване, което се нуждае от много повече информираност и изследвания", казват още близките на актьора. 
 
Изявлението е подписано от съпругата на Уилис - Ема Хеминг Уилис, от бившата му съпруга Деми Мур и от децата на актьора - Ръмър, Скаут, Талула, Мейбъл и Ивлин. Цялото семейство на актьора е около него и го подкрепя в болестта. 
 
 
 

Свързани новини

Ето какво разболя Брус Уилис

03.01.2023

Без "Златна малинка" за Брус Уилис

01.04.2022

Брус Уилис приключи с филмите

31.03.2022