Киану Рийвс прие телевизионна роля в исторически трилър

Кинозвездата Киану Рийвс ще се снима в нов лимитиран сериал. Новината бързо обиколи световните медии, тъй като звездата от "Матрицата" рядко приема телевизионни роли, но тук става въпрос за един обещаващ и много мащабен проект. 

 Под режисурата на Мартин Скорсезе, Рийвс ще играе главната роля в телевизионната адаптация на трилъра "Дяволът в Белия град" (“The Devil in the White City”). Историята разказва за Световното изложение в Чикаго през 1893 г. и двама мъже, които олицетворяват две коренно противоположни страни на невероятната динамика, която кипи в Америка на прага на двадесетия век - един забележителен архитект и един градски сериен убиец. 

Рийвс ще се превъплъти в Даниел Х. Бърнам, архитект, който се опитва да остави своя отпечатък в историята с проектите си за панаира, съобщиха от стрийминг патформата Hulu при обявяването на лимитирания сериал. Другата централна роля, тази на осъдения убиец д-р Х. Х. Холмс, все още не е избрана. 
 
Романът на Ерик Ларсън беше публикуван през 2003 г. и се превърна в бестселър. Различни холивудски продуценти се състезаваха за правата върху книгата, и, в крайна сметка, самият Леонардо ди Каприо придобива правата за филмирането й през 2010 г.  Той е искал да направи ролята на Холмс на големия екран, като на този етап не се съобщава дали обмисля да я изиграе, макар и в сериал.  

Свързани новини

Отиде си Фезко от "Еуфория"

01.08.2023

"Еми": номинациите

14.07.2023

"Идолът" бе обявен за най-лошия сериал

06.07.2023

Старт на "И просто ей така": сезон 2

22.06.2023

HBO Max и Discovery+ обединяват сили

25.04.2023