Кевин Костнър и Морган Фрийман продуцират филм в Румъния

Кевин Костнър и Морган Фрийман са в Румъния, за да продуцират "Сивата къща" - историческа драма за три жени, основали първата шпионска мрежа в Америка. 
 
Снимките ще продължат до август, а шестте епизода на минисериала ще бъдат излъчени догодина, съобщава life.dir.bg. "Сивата къща" е неразказана истинска история за три смели жени от периода на Гражданската война. Те са невъзпетите герои на Америка. Вълнувам се да обединя усилията си с моя приятел Морган Фрийман, за да продуцираме тази важна епична сага", споделя Кевин Костнър. Режисурата на сериала принадлежи на Ролан Жофе, който досега е номиниран за два Оскара.
 
По-рано тази година, в началото на февруари, друга звездна двойка актьори посети Румъния, за да снима филм. Мики Рурк и синът на Ален Делон - Антъни прекараха цяла седмица в град Орадя за снимките на филма "21 рубина". В края на юни в Букурещ пристига Джон Малкович. Той ще влезе в ролята на румънския диригент Серджу Челибидаке в кино-лентата "Жълтата вратовръзка".
 
Въпреки това, Румъния все още не е основна дестинация за международни филмови продуценти, тъй като не предлага фискални стимули, съответстващи на предлаганите от други европейски страни. През 2018 властите въведоха система за парична отстъпка на производителите на филми, но не я поддържаха през следващите години. Този май досегашният румънски министър на културата Лучиан Ромашкану обяви, че правителството е предприело "първоначална законодателна стъпка" за рестартиране на схемата за държавна помощ за парични отстъпки за филмовата индустрия.
 
Сред някои от популярните холивудски продукции, снимани през последните години в Румъния, са "Студената планина" с Никол Кидман и Джъд Лоу, "Сърцето на дракона: Отмъщение" с Хелена Картър, "Информаторът" с Моника Белучи и Рейчъл Уайз и "Умираща светлина" с Никълъс Кейдж.

Свързани новини

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024