Актьорът от "Сексът и градът" Крис Нот: Изневярата е единственият ми грях

Американският актьор Крис Нот, който стана световно популярен с ролята си на Тузара в сериала „Сексът и градът“, за пръв път коментира обвиненията в изнасилвания, отправени срещу него от две жени.

Актьорът даде интервю пред USA Today. Той заявява, че срещу него не са заведени никакви наказателни дела и че е влизал в сексуални отношения с жените само по взаимно съгласие. Той съжалява само, защото е изневерявал на жена си, което, по думите му, й е повлияло разрушително.

В първото си интервю, откакто бе обвинен в сексуални посегателства, Нот твърди, че изневярата е единственото му прегрешение.

Той е сигурен, че гражданските дела за сексуално насилие за много хора са „влак, пълен с пари“.

„Няма да се примиря и да кажа, че всичко е приключило. Това е неприлична история, но просто не е истинска… Аз съм актьор. Имам други неща, които искам да правя творчески. И имам деца, които трябва да издържам. Не мога просто да почивам на лаврите си.“ , казва в интервюто Нот. По думите му хората се страхуват да се борят да доказват истината. „Но аз трябва да упорствам, защото все още имам творчески живот“, категоричен е Крис Нот.

Скандалът избухна през декември 2021 г. - седмица след премиерата на сериала „Просто ей така“ - продължение на „Сексът и градът“. Тогава две жени, които не се познават лично помежду си, съобщиха пред Hollywood Reporter, че Нот ги е изнасилил -  съответно през 2004 и 2015 г.

На фона на обвиненията актьорът беше уволнен от сериала, а героят му „умря“ във втория епизод.  Той бе махнат от телевизионния проект „The Equalizer“на CBS и изгуби рекламните си договори.

Изрязаха Крис Нот от финала на "И просто ей така" заради обвиненията в сексуално насилие

Към днешна дата 68-годишният Крис Нот е лице на Samuelsohn – компания за костюми по поръчка, която стартира кампания за повишаване на осведомеността относно психичното здраве на мъжете. 

Главният изпълнителен директор на компанията Стивън Грановски обяснява целенасочения избор на Нот за кампанията. Според него „в съвремието просто няма друг герой, който да изглежда по-добре, да се чувства по-добре и да е по-горд да носи костюм, отколкото беше Крис в „Сексът и градът“.
 
А след обвиненията в сексуален тормоз и последствията от тях самият Крис Нот признава, че се грижи за психичното си здраве, като прекарва повече време със семейството си, разхожда се и медитира.

Свързани новини

Крис Нот - аут от финала

06.01.2022

Актрисите от "Сексът и градът" са тъжни

21.12.2021

Две жени обвиниха Тузара

17.12.2021