Премиерата на "Дюн 2" се отлага заради стачката в Холивуд

Премиерата на "Дюн: Част втора" - един от най-очакваните филми на есента, се отлага чак за 15 март следващата година заради стачката в Холивуд.
 
Във втората част играят Тимъти Шаламе, Зендая, Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем, Стелан Скарсгард, Флоранс Пю, Леа Сейду. Друга голяма премиера на гиганта "Уорнър Брос", която се отлага е "Годзила х Конг: Новата империя". На този етап лентата трябва да излезе на 12 април 2024 г.  
 
"Дюн: Част 2" представи новия си трейлър и още звездни попълнения
 
В резултат на започналите на 2 май стачни действия на сценаристи и актьори в САЩ беше преустановено производството на множество телевизионни предавания и големи кинопроекти. Решението за началото на протестите беше взето след шестседмични преговори с големите компании с искания за нови договори и повишаване на заплащането. 
 
Съюзът на продуцентите в киното и телевизията, представляващ работодателите, започна нови преговори с Гилдията на сценаристите, чиито членове стачкуват от близо 4 месеца. Преговорите все още напредват бавно. 
 
Фран Дрешър, която е начело на Гилдията на екранните актьори, нарече безпрецедентната стачка в Холивуд "повратна точка". 
 
"Може би е тактика, искат да видят дали ще изгубим своята решителност и дали ще могат да осигурят по-добра сделка за себе си", каза Дрешър по повод поведението на студиата. 
 
Предишната стачка на сценаристите в САЩ беше през 2007 г. Тя продължи 100 дни и нанесе щети в размер на 3 млрд щатски долара.  

Свързани новини

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024