"Тя слуша" показва ужаса от безконтролния ИИ в кината през септември

Запознайте се с Ая - тя е тук, за да помага.
 
С все по-бързото и повсеместно навлизане на изкуствения интелект (ИИ) в живота ни, нарастват и притесненията, че един от най-революционните и полезни инструменти, измислени от човека, може да стане и причина за неговата гибел. За един от възможните негативи на широкото интегриране на ИИ предупреждава и смразяващият трилър "Тя слуша", който ще ни държи в напрежение и ще ни плаши в кината през септември. 
 
Дело на номинирания за "Оскар" режисьор и сценарист Крис Уайц (Маркъс, A Better Life) и продуцента на хитовете "Чистката", "Черният телефон" и "М3ган", Джейсън Блум, "Тя слуша" разказва за семейство, което е избрано да тества ново революционно устройство за дома – дигитален асистент, наречен Ая, който е последен писък в технологиите за "интелигентния дом". 
 
След като устройството и множеството му сензори и камери са инсталирани, Ая изучава поведението на всеки един от членовете на семейството и започва да предвижда и задоволява всичките им нужди. Скоро обаче грижата на Ая става натрапчива и желанието ѝ да не допусне нищо – и никой – да застане на пътя на семейството ѝ, се изражда в насилие, което разкрива ужасяваща тайна, която не само поставя в опасност живота на семейството, но и бъдещето на човечеството.
 
Трейлърът на "Тя слуша" ни запознава с Ая и членовете на новия ѝ дом, като постепенно разкрива ужаса, дебнещ под привидната семейна хармония. Без да навлиза в територията на откровената технофобия, филмът отправя предупреждение за зависимостта ни от технологията, рисува картина на тревожен свят, който в голяма степен е вече реалност и задава въпроса: как бягаш от това, което вече е в дома ти?
 
 
Режисьор и сценарист на "Тя слуша" е Крис Уайц (Маркъс, Здрач 2: Новолуние, A Better Life), а продуценти са Джейсън Блум, Крис Уайц и Андрю Миано. В ролите са Джон Чо, Катрин Уотърстън, Хавана Роуз Лиу, Лукита Максуел, Дейвид Дастмалчиан, Кийт Карадайн и др. 
 
"Тя слуша" само в кината от 27 септември. 
 

Свързани новини

"Шогун" обра наградите "Еми"

17.09.2024

Започна филмовия фестивал във Венеция

30.08.2024

Проследяваме предисторията на "Цар лъв"

27.08.2024

Най-безмилостният злодей на Марвел

21.08.2024

Гледаме "Снежанка" в кината през март

15.08.2024