Мина първото издание на Sofia Fashion Week 2015 (галерия)

На 17, 18 и 19 септември новата високотехнологична зала EFE Marinela беше домакин на Sofia Fashion Week 2015. По време на грандиозното модно събитие бяха представени общо 55 актуални колекции на български и световни модни брандове. Амбицията на  организаторите беше да покаже, че София може да бъде достойна модна столица в световния моден календар.
 
В трите дни на събитието модният парад на красотата и стила премина в многочасови ревюта. Първата вечер бяха представени 12 чужди марки и представителства; вторият ден от събитието даде възможност на 21 български модни къщи и марки да демонстрират постиженията си, а кулминацията на Sofia Fashion Week 2015 беше с Haute Couture вечер на 19 септември, когато бяха презентирани общо 22 колекции. 
 
Sofia Fashion Week 2015 успя да постигне главната си цел, а именно – да даде възможност на български и чуждестранни дизайнери, модни производители и предприемачи да лансират своите най-нови идеи и произведения, своите последни артикули и продукти. Три поредни дни българската столица празнува по един оригинален и модерен начин красотата, стила и елегантността. От показаното стана ясно, че модата в България е на високо европейско ниво и че вече има нови места, където тя да бъде представена по достоен и професионален начин. 
 
Организаторите не крият амбицията си Sofia Fashion Week да се превърне в красива и полезна традиция с мащабен културен, икономически и бизнес резонанс. Лайфстайл журналисти, модни експерти и компетентна публика оцениха високо стремежа на редица дизайнери и модни къщи към алтернативна визия и различност, провокативност и свежест. Не бяха подминати прекрасните образци, направени с много ръчен труд, нестандартни материали и екологично чисти суровини. 

Свързани новини

Три жени в САЩ са били диагностицирани

16.05.2024

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023