12 грешки в избора на прическа

Понякога се случва така, че излизаме от фризьорския салон недоволни от крайния резултат. Защо се получава така? Ето няколко обяснения - грешки, които сами допускате в избора на прическа, съветва woman.hotnews.bg: 
 
1. Не лъжете фризьора 
Фризьорът трябва да знае за всяка процедура, на която сте подлагали косата си. Непременно му кажете, ако сте се боядисвали с евтина боя вкъщи. Не забравяйте да предупредите дори и за най-малките химически манипулации като хайлайтинг. От това зависи каква смес ще приготви стилистът за боядисването ви. Кератиновото изправяне също играе роля. 
 
2. Не идвайте в салона без снимка на желаната прическа 
Колкото и надарен оратор да сте, фризьорът много по-лесно ще разбере каква прическа и какъв цвят искате, ако ги види на снимка. Това ще отнеме много по-малко време от обясненията, че искате каре "нещо между Адел и Кейт Хъдсън в златисто-жълт цвят". Освен това, виждайки снимката, стилистът ще може да прецени дали тази прическа ще ви отива. 
 
3. Не идвайте в салона без снимка на нежеланата прическа 
Освен мечтаната си прическа покажете на фризьора и прическата, която е подобна на желаната, но която не харесвате. Знаейки какво искате и какво не, стилистът ще разбере какъв резултат очаквате от него. Това ще ви даде почти стопроцентова гаранция за сполучлива прическа. 
 
4. Не мълчете 
Разкажете на фризьора колко време посвещавате на косата си всеки ден, какво червило предпочитате и какви цветове преобладават в гардероба ви. Колкото повече знае стилистът за вкусовете ви, толкова по-лесно ще може да създаде идеалната прическа за вас. 
 
5. Не искайте невъзможното 
Искате вълнисти кичури като на Джиджи Хадид, въпреки че носите супер-право каре? Преди да покажете на фризьора снимка на мечтаната си прическа, замислете се дали тя ви подхожда. Имате ли необходимата дължина и текстура на косата? Ще отива ли този фасон на формата на лицето ви? Дори и най-добрият стилист не е магьосник. 
 
6. Не избирайте прически, които изискват ежедневно фризиране 
Не забравяйте, че звездите си имат цяла свита стилисти, които поддържат идеалния им образ. Ако не искате да ставате всеки ден с един час по-рано, за да си оправяте косата, наблегнете на по-простите прически. Не забравяйте също така да предупредите фризьора, че не сте особено сръчни с машата или пресата. Тогава той ще ви направи прическа, която ще изглежда стилно дори след най-обикновено изсушаване. 
 
7. Не шавайте 
Докато седите във фризьорския стол, разбира се можете да преглеждате някое списание или да сърфирате в интернет. Никой не очаква от вас да седите като статуя няколко часа. Но ако изведнъж решите да се протегнете за чашата си с кафе, не забравяйте да предупредите фризьора. Иначе рискувате да си тръгнете с нещо много различно от прическата, за която сте дошли. 
 
8. Не търпете мълчаливо дискомфорта 
Ако по време на боядисването кожата на скалпа започне да ви сърби ужасно или ви попадне боя в ушите, веднага кажете за това на фризьора. Той бързо ще реши проблема. 
 
9. Не закъснявайте 
Дори и най-ужасното задръстване не е повод да закъснеете за записан час при фризьор. Ако закъснението надхвърля 10-15 минути, по-добре просто отменете часа си. Иначе фризьорът ще трябва да работи върху косата ви прибързано, за да приеме навреме следващия клиент. 
 
10. Не се подстригвайте след боядисване 
Решили сте в един и същи ден да се подстрижете и да си направите "омбре"? Тогава идете първо на подстригване и после на боядисване. Излишно е някой да боядисва върховете, които после ще отрежете. 
 
11. Не отлагайте подстригването 
Не, причината не е погрешното мнение, че честото подстригване ускорява растежа на косата (такъв ефект имат само балансираната диета и старателното измиване). Просто редовното подстригване през 6-8 седмици ще ви отърве от цъфналите връхчета и благодарение на това косата ви ще изглежда здрава и силна. 
 
12. Не очаквайте твърде много 
Не си мислете, че ще влезете в салона брюнетка и след два часа ще излезете платинова блондинка като Гуен Стефани. Разбира се не е невъзможно да постигнете такъв ефект за една процедура, но само с риск да останете без коса. За драстични промени ще трябва да посетите фризьора няколко пъти. 

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023