10 основни неща, която всяка жена трябва да има в гардероба си

След като открихте фигурата си и знаете какво ви отива и какво не, дойде време да си разчистите гардероба, пише woman.hotnews.bg. Изхвърлете старите дрехи, подарете, тези които не ви подхождат и освободете място за новите попълнения. Преди всякакви покупки, обаче, прочетете списъка със задължителните десет дрехи, които трябва задължително да присъстват. Сега е времето да положите основите на добрия стил. 
 
1. Черна къса рокля
Не случайно заема първото място. С годините тази малка униформа се е доказала като универсалната елегантна дреха - за работа, до магазина на бегом, в колата, на ресторант или театър, нейните приложения са буквално безкрайни. Позната е още като мързеливата рокля, защото дори и да нямате вдъхновение какво да облечете, тя е точното решение в забързаната сутрин. Ако случайно си нямате, наваксайте този пропуск. Съветът при покупка е да бъде с прибрано деколте, дължина до коляното, от приятен за носене еластичен плат, която да я прави нито много прилепнала, нито много широка по тялото. В замяна ще ви се отблагодари с хиляди спестени нерви и многобройни комплименти по ваш адрес. 
 
2. Пола тип молив в сив цвят
Няма друга дреха, която да придава толкова женствен силует и да отива на всички дамски фигури. Отдавна полата държи короната, карайки всички жени, носещи панталони, да се чувстват незабелязани. Не е случайно и изборът на сив цвят като препоръка. Ще ви стои отлично на черно, кафяво, синьо, зелено, жълто, червено. Практически на всеки цвят. Колкото до дължина и кройка, съветите са същите като при малката черна рокля. 
 
3. Чифт дънки
Ако има една дума, която успя да издигне дънките от работническата класа до дизайнерските подиуми, това е комфорт. И макар все още забранени на дадени работни места, правилният чифт дънки са далеч по-универсални за носене и съчетание от всеки панталон. Трите кутийки, които трябва да отметнете при покупка, са: да са по краката, да са тъмно сини и да са изчистени от всякакви декорации, цветни шефове, апликации, с една дума - семпли. 
 
4. Шлифер (тренчкот)
След универсалните рокля, пола и панталон, дойде ред и на универсалното яке. Дъжд, студ и вятър са непознати думи за този елегантен приятел. Той отдавна се е показал неподвластен на модните тенденции. Спрете се на класическия бежов цвят, изберете си подходящата кройка спрямо фигурата си и сте готови. 
 
5. Сако тип Шанел
Този тип сако е станало нарицателно за стил. Въведено от Коко Шанел преди десетилетия, носено само от богатите и по специални поводи, днес негови алтернативи могат да се намерят навсякъде. Ако си нямате все още, просто се огледайте наоколо. Ще го познаете по скъсения силует, черно-белите шарки, прибраният ревер и двата малки предни джоба. Може да си го носите навсякъде - както на работа, така и на сватбата на вашите приятели следващия месец. 
 
6. Бяла риза
Сред всички дрехи се оказва, че няма и една, която да не си отива с тази бяла другарка. С полата са тандем за работа, с дънките са чудесен дует за разходка, със сакото се познават от десетилетия, с панталона са като брачна двойка. Сега остана само да си набавите няколко. 
 
7. Кожена чанта 
Хората казват: с годините дрехите овехтяват, а кожените чанти се разхубавяват. Макар и по-скъпи от синтетичните си дружки, инвестицията в тях е с висока времева възвръщаемост. Избягвайте велура (събира петната трайно), лака, който с времето се люпи и най-важното - не ги претоварвайте! Това е дамска чанта, не куфар с ръчен багаж. 
 
8. Чифт червени класически кожени обувки на ток
Червените обувки са като червеното червило - малкият, но необходим аксесоар. Те са верен спътник на всеки един от по-горните в списъка. Спрете се на ток, не по-висок от 10 см. Избягвайте платформите. Удобен е онзи чифт, който позволява подметката да се огъне в ръката. Ако е гъвкава, комфортът ви е гарантиран. Колкото до цвета - сивият е универсален, но червеният е царят при съчетанията. Ако не вярвайте, намислете си цвят и го добавете към обувките. Май си отиват, нали? 
 
9. Кашмирен пуловер
Топъл, плътен, лек и изключително приятен за носене. Така може да се определи този луксозен и труден за поддържане приятел. Няма по-уютен дом за тялото ви и по-вреден враг за портмонето ви. Качественият кашмир без проблем ще изпразни спестяванията ви. Преди покупка, докоснете го с пръсти. Трябва да се чувства мек, но не хлъзгав. Не трябва и да стои лъскав. Ако все още не сте сигурни, доближете го до бузите си. Ако леко боде, съдържанието му не е 100%. 
 
10. Бижу
Независимо дали са чифт обеци, красиво колие или масивна гривна, правилният аксесоар дава финалният завършек на всеки тоалет. И тук, като при кашмиреният пуловер, рискувате в някои случай да си оставите портмонето си в магазина, но при всички случай си заслужава. Само помислете, че ще се предава от поколение на поколение! 

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023