Модно дефиле на велосипеди за старта на Европейската седмица на мобилността в София

В крак с модата и модерните начини на придвижване Европейската седмица на мобилността, която отбелязваме в София от 16 до 22 септември,Balkan Fashion Week (Болкан Фешън Уик) провокира модни таланти от класа по мода на Николай Пачев в Нов Български Университет в София да облекат избрани модели, които дефилираха на колела по време на откриването. Седмицата беше открита днесот 10 часа на обновения площад Лъвов мост от редица представители на Столична Община, Кмета на район Сердика, Столичен електротранспорт ЕАД, Център за градска мобилност, Столичен инспекторат и др.

“Да бъдем толерантни на пътя. Да се дадат повече възможности на велосипедистите, на майките с децата” – призова г-жа Екатерина Йорданова, председател на постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет. Заместник-кмета по екология г-жа Йоана Христова, качена на велосипед отбеляза, че само действията имат значение и така с личен пример даде начало на шествието, което завърши пред Съюза на Транспортните синдикати в България на адрес бул. Мария Луиза 106 (до Централна гара). Паралално от площад Лъвов мост официалните гости на събитието потеглиха с ретро трамвая на София и също акостираха при градинката на СТСБ.

Г-н Евгени Крусев, зам. Кмет на транспорта и инфраструктурата бе начело на модното вело-шествие с личния си велосипед. Така, той също пожела успех на кампанията за по-екологично придвижване в столицата.

През 2017 година „Европейската седмица на мобилността” се фокусира върху „Чиста, споделена и интелигента мобилност“, а мотото е „Заедно стигаме по-далеч“.Това провокира Balkan Fashion Week да изразят своята подрекпа към екологичната инициатива на Общината и подкрепиха събитието като призоваха за обединяване на различни видове транспорт и групиране на колеги, съседи в една кола до работното място.Любопините минувачи по велоалеята от Лъвов мост до Централна гара наблюдаваха елегантно модно шествие на красиви девойки качени на велосипеди.

Дизайнерите, които представиха специални тоалети за мобилното модно ревю бяха:
Боряна Петрова – участвала неотдавна и в Милано Фешън Уик, Доротея Царска, Евгения Цингова и Анита Петрова. Повечето от тоалетите ще бъдат видяни отново и в следващото издание на седмицата на модата в Милано.

В посока бъдещето на безмоторното придвижване, на площада на Лъвов мост по време на откриването седмицата на мобилността видяхме и инсталация от три перпетуум мобиле въртележки, направени от рециклирани части от велосипед.

Свързани новини

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023