Най-запомнящите дуети на всички времена! Вижте сами...

Толкова много музика има около нас, толкова много хитове, толкова много изгряващи звезди се радват на вниманието ни всеки ден. Класиката и класата обаче се разпознават още от момента, в който видим или чуем една песен. А ако тя е общо дело на някои от най-големите в музиката, удоволствието е още по-голямо. Представям ви десет проекта, създадени да ни забавляват, обречени да не бъдат забравени толкова бързо.


Мадона, Бритни и Кристина... и целувка ала MTV

През 2003 г. по време на откриването на наградите на MTV, Мадона, Бритни и Кристина прявят удар на сцената с общо изпълнение на  Like a Virgin" и "Hollywood”.  Трите диви успяват да накарат Джъстин Тимбърлейк (тогава гадже на Б. Спиърс) да се чуди дали сънува, когато се целуват пред всички. Наречена „шокираща”, целувката е най-доброто, което 2003-та може да даде на жадните за клюки. Припомнете си я сега и тук:


Сантана и Роб Томас - "Smooth"

Има ли някой, който да не помни "Smooth"? Ако да – едни от малкото сте, на които  черната точка ще им отива. Макар и от 1999г., това е добър пример как да се забавлявате и това лято – всичко е в клипа:

 

Могъщият ритъм на  „I'll Be Missing You" с Puff Daddy и Faith Evans

"I'll Be Missing You" е песен с награда Грами. Тя е записана в памет на Notorious BIG, който е убит на 9 март 1997 година. Издаден като втори сингъл от Пъф Деди, песента ползва част от мелодията на "Every Breath You Take" на The Police от 1983г. Припомням ви я с видеото по-долу:



"Umbrella”  за Риана и Джей Зи

"Umbrella" е част от поп културата. Създадена от сътрудничеството между R&B певицата Риана и Jay-Z. Четирима души са „виновни” за този супер хит от 2007г. – авторите The-Dream, Кристофър Стюарт, Кук Harrell и Jay-Z . Да припомням ли, че Риана я изпълни и на живо в София преди няколко години или да ви оставя на видеото по-долу:



Aretha Franklin и George Michael с хита "I Knew You Were Waiting (For Me)"

"Знаех, че чакаха (за мен)" е песен-дует между Арета Франклин и Джордж Майкъл от 1987 година.
Любопитното е, че те двамата са я записвали отделно. Резултатът е хит - факт, който се оценява от всички класации по онова време.

 

Понякога братя и сестри правят най-добрите сътрудничества - Майкъл и Джанет Джаксън и "Scream"

Майкъл и Джанет Джексън си сътрудничат за хита "Scream" през 1995 г. "Scream" все още е един от най-скъпите клипове, снимани някога – в него са вложени милиони, а за да си го припомните, натиснете плей:



Кайл Миноуг и Ник Кейв се питат по австралийски  "Къде растат дивите рози"

"Where the Wild Roses Grow" е красива балада от австралийския певец и композитор Ник Кейв, влязла в деветия му студиен албум през 1996 година. В него са включени гост вокали от австралийската поп-певица Кайли Миноуг.



Queen и Дейвид Бауи си сътрудничат за "Under Pressure"

"Under Pressure" е записан от Queen и Дейвид Бауи през 1981 година. С тази песен Дейвид отбелязва и първото си съвместно сътрудничество с друг изпълнител. Във видеото по-долу Ани Ленъкс и Дейвид Бауи пеят хита на концерт в памет на Фреди Мъркюри.



Роби Уилямс и сътрудничеството му с Кайли Миноуг за "Kids"

Дуетът между Роби Уилямс и Кайли Миноуг ражда един от най-добрите хитове на 2000 година - "Kids". Песента излиза като втори сингъл от четвъртия албум на Уилямс, а Кайли също го издава като част от своя албум. Вижте живо изпълнение на сцената на MTV:



"Stan" се превръща в невероятен успех за дуета между Еминем и Дайдо

Независимо дали го обичат или да го мразят, всички в крайна сметка признават таланта на Еминем след издаването на "Stan" през 2000 година.
 


Това бе моят уикенд Топ 10 на хитовете между колеги. Ако и вие имате своята лична класация, споделете я с мен, а аз – с останалия свят тук. Изпращайте своите Топ 10, както и кратко описание към песните на rado@fmplus.net.

Радослав Неделчев