Подробности за концерта на Coldplay в Мадрид - билети само от FM+

Предстоящият концерт на Coldplay в Мадрид ще бъде предаван пряко по YouTube и режисиран от известния холандски фотограф Антон Корбин, съобщи сайтът Stereogum.

Събитието на 26 октомври, за което само Радио FM+ раздава два пропуска, ще бъде заснето от 12 камери и е част от турнето към новия албум Mylo Xyloto. Корбин, режисирал клипове на Depeche Mode, U2 и Nirvana, както и филмите "Контрол" и "Американецът" с Джордж Клуни, ще работи с британската група за пореден път. Той беше зад камерата за сингъла им Talk, а по-късно засне и видео към песента Viva La Vida, което е изпълнено с препратки към друг известен негов клип – Enjoy The Silence на Depeche Mode.

Концертът ще се проведе в арената "Лас Вентас", на която обикновено се изявяват тореадори. "Аз съм зодия Телец, така че поколебах преди да приема", шегува се Корбин, като добавя, че очаква концертът да се получи изключително зрелищен заради страстта и ентусиазма на испанската публика.

Събитието е част от поредицата Unstaged, която събира филмови режисьори и музиканти. В рамките на инициативата Тери Гилиъм режисира концерт на Arcade Fire, а Дейвид Линч – на Duran Duran.

Това съвсем няма да е първият път, в който холандецът режисира изяви на живо. Той е зад камерата на номинирания за "Грами" музикален филм Devotional на Depeche Mode, както и на One Night In Paris.

В момента Антон Корбин работи по нов игрален филм – трилърът A Most Wanted Man, екранизация по криминалния роман на Джон льо Каре.

Ето как можете да присъствате на това уникално събитие, билети за което не се продават - само с Радио FM+

Свързани новини

Coldplay с концерт във Филипините

25.01.2024

Включи се и ти!

07.11.2023

Coldplay и Педро Паскал в SNL

31.01.2023

Хубави и лоши новини около Coldplay

05.10.2022

Нова версия на "The Scientist"

31.08.2022