Британската група Blur се разпада окончателно

Прощалният концерт на британската рок група Blur ще бъде на 12 август тази година на закриването на олимпиадата в Лондон.

След това няма да свирим заедно и да записваме нови парчета. Това обяви пред в."Гардиън" фронтменът на групата Деймън Орбърн. По думите му с китариста Греъм Коксмън се разбира, но все по-трудно намира допирни точки с басиста Алекс Джеймс и барабаниста Дейв Раунтрий.

Олбърн обещава на прощалния концерт да изсвирят последната си песен "Under The Westway".

Той посочва още, че едва ли ще продължи съществуването и на друг негов проект - Gorillaz. Там разногласията са със съавтора на проекта - художникът Джейми Хюлет, който не виждал бъдеще в групата и при записването на последния й албум се оказало, че се стремят към различни неща.

Ако думите на Олбърн се сбъднат, това ще е краят на четвъртвековната кариера на Blur, която заедно с Oasis бе най-популярният представител на брит-поп групите. Blur се разпадна през 2003г., но шест години по-късно музикантите се събраха отново, свириха на няколко големи сцени (включително на тазгодишните награди Brit, където получиха награда за цялостно творчество) и записаха нов сингъл.

Свързани новини

Blur се завръщат с девети студиен албум

22.05.2023

Деймън Олбърн от Blur с нов солов албум

23.06.2021

Дуа Липа триумфира на наградите BRIT

12.05.2021

BRIT 2021: Номинациите

01.04.2021

Защо да позволяваме на учениците да ...

15.09.2017