Деймън Олбърн от Вlur обяви премиерата на втория си солов албум

Деймън Олбърн - създателят на култовите банди Blur и Gorrrilaz, обяви предстоящата премиера на соловия си албум. 

"The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows" ще бъде вторият самостоятелен албум на известния музикант. Записът се очаква да излезе на 12 ноември от новия лейбъл Transgressive Records.

Заглавието на албума е вдъхновено от поемата на Джон Клер "Love and Memory". Олбърн сподели преди време, че за създаването на композициите, някои от които представи на живо на фестивала в Гластънбъри, се е вдъхновил от природата в Исландия. 

Албумът първоначално е замислен като произведение за оркестър. Олбърн обаче решава да влезе в студиото по време на локдауна заради пандемията и записва 11-те парчета в LP-то, които изследват теми като нашата "крехкост, загуба, поява и прераждане", се казва в прессъобщението. 
 
Олбърн споделя: "По време на този запис бях на свое тъмно пътешествие и това ме накара да повярвам, че все още може да съществува чист източник на вдъхновение."
 
"The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows" може да бъде поръчан предварително. Албумът ще бъде на разположение в цифров вариант, заедно с редица физически формати, включително CD, Vinyl (в различни цветни издания) и касетка. Наличен е и в 7-инчов винил с ексклузивна песен от записа.

Гластънбъри 2021 в нов формат показа, че не е фестивал като другите

Деймън представи част от песните на 5-часовото онлайн събитие  Glastonbury "Live At Worthy Farm" през май. Очаква се да бъде хедлайнер на още два фестивала в Обединеното кралство през това лято - в Манчестър и Единбург.
 
 
Траклист:
 
The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows
The Cormorant
Royal Morning Blue
Combustion
Daft Wader
Darkness To Light
Esja
The Tower Of Montevideo
Giraffe Trumpet Sea
Polaris
Particles

Свързани новини

Blur се завръщат с девети студиен албум

22.05.2023

И Damon Albarn в новия албум на Adele?

02.12.2014

Blur се разпада окончателно

10.04.2012

Победителите от BRIT Awards 2012

21.02.2012

BRIT Awards 2012: Всички номинирани

14.01.2012