Натали Имбрулия за творческия блокаж, продължил 5 години

Певицата Натали Имбрулия сподели повече за "ужасяващите" пет години от живота й, в които е била в тотален творчески блокаж и не е можела да създава нова музика.
 
Австралийската изпълнителка обаче постигна лична победа, която доведе до издаването на новия й албум, който се очаква през септември. Миналата седмица Натали обяви премиерата на шестия си студиен албум "Firebird", който е първият й оригинален материал от повече от 12 години насам. Тя пусна водещия сингъл от него "Build It Better". 

Натали Имбрулия се завръща с нов сингъл и албум

Последният албум на Имбрулия "Male" от 2015 г., е съставен изцяло от кавъри на легендарни мъже изпълнители, сред които има парчета на Daft Punk и The Cure.
 
Натали призна, че пътят до новия й албум е бил много труден. Говорейки по BBC Radio Wales, тя разказа подробно как е била буквално замръзнала в творчески блокаж, който е забавил плановете й за издаване на авторски албум с музика. Паузата е продължила цели 5 години, в които певицата е ходила на терапия и е трябвало да си пуска музиката, която е създавала, за да се окуражава, че може отново да го направи.
 
Имбрулия разказва, че е влизала в студиото за записи и просто не е можела да направи нищо. "Беше доста ужасяващо. Слушах песни, които бях писала преди, за да си напомня, че мога да го направя".
 
По думите на Натали връзката с нейните фенове по време на турнето й през 2017 г., когато певицата посети и България, я е вдъхновила да издържи и да направи пробива. "Настаних се в студиото в Нешвил и работих десет дни поред", добави тя. "Имаше сълзи, имаше ужасни песни, но най-накрая имаше и пробив."
 
"Firebird" е създаден почти изцяло по време на блокирането заради пандемията. В записа Натали се обединява с хитмейкъри, които стоят зад творчеството на One Direction, Little Mix, Луис Капалди и др. Заедно с певицата работи и продуцента на един от хитовете й - "Shiver". 

Свързани новини

Нов дует: Натали Имбрулия и Крис Мартин

22.08.2022

Натали Имбрулия с чисто нов сингъл!

18.06.2021

Местят концерта на Natalie Imbruglia

10.04.2017

Natalie Imbruglia за пръв път в България

07.02.2017