Blur се завръщат след осем години мълчание

Британската група Blur скоро издава нов албум - първият след осем години "мълчание". Последният им албум е"The Magic Whip" от 2015 г.
 
Една от най-разпознаваемите банди на бритпоп вълната от 90-те има спорадични събирания през годините, например на фестивала в Гластънбъри през 2009 г., турне в арени през 2015 г., или няколко еднократни изпълнения на живо, но ето че групата прави истинско завръщане с нов албум и турне.
 
Това ще бъде деветият им студиен дългосвирещ запис. Той ще се казва "The Ballad of Darren" и ще излезе на 21 юли. Пилотният сингъл е озаглавен "The Narcissist". 

 
Blur пожънаха голям успех на британската музикална сцена с хитове като "Girls & Boys", "Parklife" и др. Според басиста Алекс Джеймс, новият албум започва оттам, откъдето са спряли. 
 
"Вълнуващо и емоционално е. Репетираме в последните няколко седмици - някой ще закъснее, друг пък ще се разсърди, а аз стоя и си мисля: "Защо го правя?". После обаче започваме да свирим една от новите песни и до края й плача", казва басистът в  интервю за "Ройтерс".
 
"Има химия... дарба е да свирим заедно толкова много години", казва Джеймс.
 
Той дава интервюто в навечерието на поредица от концерти, които Деймън Олбърн и компания планират във Великобритания и Европа. През юли групата се готви да изнесе два големи концерта на лондонския стадион "Уембли". 
 
 "Всички сме готови за това, а и моментът изглежда подходящ. Започнахме да правим записите в разгара на зимата, а сега вече е лятото и сме готови за рок", казва басистът. 
 

Свързани новини

Деймън Олбърн от Blur с нов солов албум

23.06.2021

И Damon Albarn в новия албум на Adele?

02.12.2014

Blur се разпада окончателно

10.04.2012

Победителите от BRIT Awards 2012

21.02.2012

BRIT Awards 2012: Всички номинирани

14.01.2012