Фадо кралицата Мариза се завръща на сцената в София

След година и половина прекъсване, кралицата на фадото – португалската звезда Мариза, се връща на сцената. Тя подготвя кратко турне в края на тази година, което ще включва и България, съобщават от агенция "БГ Саунд Стейдж".

На 1 декември в зала 1 на НДК Мариза ще пее отново за многобройните си български фенове, които останаха пленени от нейната чувствена музика и артистична харизма.

Мариза прекъсна активната си концертна дейност миналото лято, за да роди първата си рожба. Няколко месеца преди това тя пя в препълнената зала 1 на НДК. Бременността не й попречи да пее сред публиката в залата и да даде всичко от себе си, за да вдигне зрителите за дълго на крака. Всички горещо аплодираха прекрасната певица и пяха заедно с нея хитове като "Роза бранка", "Бранко неро" и други. След концерта дисковете й бяха буквално разграбени, а тези от почитателите й, за които не достигнаха, останаха разочаровани.

Детето на най-голямата певица на Португалия е плод на любовта й с португалския бизнесмен Антонио Ферейра. Техният син Мартин скоро ще навърши една година и голямата певица вече е в състояние да възобнови своята активна дейност.

След това прекъсване Мариза се завръща обогатена и пълна с енергия и желание да раздава още любов на публиката. Кариерата й продължава с още по-голям успех от всякога. В Португалия нейното завръщане беше триумфално още през април, когато тя направи поредица от концерти в зала "Колизеум". Сега тя е с нова визия и обогатен репертоар.

Мариза е родена през 1973 г. в Мозамбик от смесен брак между африканка и португалец. Издава първия си албум "Fado Em Mim" още на 26 години. Пяла е на най-големите сцени в света – от парижката Olympia и Frankfurt Opera до London Royal Hall, Аmsterdam Le Carré, операта в Сидни и New York Carnegie Hall. През 2007 г. тя беше една от звездите във филма на Карлос Саура "Фадо".

Концертът на Мариза се организира от продуцентска агенция "БГ Саунд Стейдж", а билети се продават в системата на www.eventim.bg, като първите 500 броя са на промоционална цена. /БГНЕС

Свързани новини

Mariza отново с концерт в България

24.02.2017

Mundo на Mariza е номиниран за "Grammy"

05.10.2016

Mariza отново у нас през март

04.08.2016

Mariza издава нов албум тази есен

16.09.2015

Мариза отново у нас през декември

20.07.2012