Mariza издава нов албум в началото на октомври

Преди 14 години Mariza издаде дебютния си албум. Много малко хора предполагаха, че пътуването й, което тепърва започваше, ще я отведе толкова далеч от дома за толкова много време. Още с дебютния си албум Fado em Mim тя постигна световен успех.
 
Пътуването обхваща всичко последвало - четири албума (Fado Curvo, Transparente, Terra и Fado Tradicional), три лайв записа (Live in London, Concerto em Lisboa и Terra em Concerto), триумфиращ албум с най-добрите й хитове (Best Of), безброй международни турнета и концерти в някои от най-престижните зали по света, световни награди и отличия. Всичко това продължава да я отвежда на места, каквито не си е представяла и в най-смелите си мечти. Но в крайна сметка никой не се завръща вкъщи непроменен. Дали?
 
Mariza дава отговор на този въпрос с първата песен от новия си албум - “Rio de Mágoa”, която е класическо фадо и показва същността на изпълнителката и откъде идва тя. Научавайки за корените си, човек може да тръгне на пътешествие – пътешествие, описано в новия албум на Mariza, шестия й студиен запис и първия от пет години, съдържащ изцяло нов материал.
 
Името на албума е Mundo (от испански - свят) – подходящо име, защото записът съдържа целия свят, който Mariza вече има в себе си, в гласа си, но също така и този свят, чийто врати са се отворили за нея през годините. Mariza е фадо певица и не би оставила и не би забравила музиката, която слуша от малка. Фадо може да е всичко, което изпълнителят иска да бъде, и понеже то винаги се е таяло в гласа на Mariza, винаги ще проличава в творчеството й, макар и да се отдалечава от традиционното си звучене.
 
 
То е там – в гласа й, в душата й, в страстта, която тя влага във всяка една песен от албума, независимо дали изпълнява написани от продуцента й Javier Limón парчета или пее класики на легендарната Amália Rodrigues или на митичния танго певец Carlos Gardel. Удивителният й глас събира в себе си вариация от различни стилови особености и ги обединява във фадо. Не фадо от миналото, не традиционно фадо, а модерно, съвременно фадо, отворено към света.
 
Фадото на Mariza е различно, вълнуващо – то излиза от границите на Португалия и се разпростира в космополита. То е като ново начало, съпроводено от гласа на певица, вярна на корените си, но знаеща, че винаги трябва да се стремиш към нови, далечни хоризонти. Mundo е дневникът на едно пътуване от Капо Верде до Италия, от Аржентина до Португалия. Удивителният емоционален диапазон на гласа на Mariza скъсява дистанции, прегъва линията на времето, прави света по-малък и го сближава. Гласът и песните й говорят за света на музиката, този на емоциите, на фадото и всеки стил, кръжащ около него. Говорят и за нейния собствен свят – свят, разраснал се в последните пет години, обогатен с пейзажи, нови места, нови хора, нови влияния. 
 
Албумът Mundo на Mariza ще е на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Mariza отново с концерт в България

24.02.2017

Mundo на Mariza е номиниран за "Grammy"

05.10.2016

Mariza отново у нас през март

04.08.2016

Мариза отново у нас през декември

20.07.2012

Мариза се завръща на сцената в София

15.05.2012