Кралицата на фадото Mariza отново у нас през март

Кралицата на фадото Mariza отново ще пее за българската публика - от сцената на зала 1 на НДК на 24 март 2017 г. 
 
Mariza е фадо певица номер едно в Португалия и е смятана за наследница на великата Amália Rodrigues. Тя получи много овации с играта си в популярния филм на Carlos Saura "Фадо", увеличил известността на този музикален жанр и създал много негови фенове по света. Режисьорът Simon Broughton пък направи специален документален филм на BBC за най-вълнуващата португалска музика с главен герой и заглавие "Mariza".
 
Екзотичната португалка е добре позната и обичана от българската публика. Този път пристига с музикаta от новия й албум Mundo, придружен с още много успехи и още много заслужени световни награди. Само през 2016 Mariza спечели приза "Best Artist" на Songline music awards, беше  номинирана за SIC`S Golden Globes, спечели наградата на Executiva Magazine за една от 20-те най-влятелни жени и успя да представи последния си албум на Mundo на дълго турне в САЩ.
 
 
Mariza е родена през 1973 в Мапуто – Мозамбик, от смесен брак между африканка и португалец. Още като дете семейството й се премества в Португалия и тя започва да пее фадо, дори без да разбира думите по картинките, които нейният баща рисува. Издава първия си албум, Fado Em Mim още на 26 години. Цялата й кариера досега е възходящ успех и преминаване от етап в етап и e доказателство, че е сериозен aртист с уникални гласови данни и изключителна артистичност. Нейният контакт с публиката допринася до голяма степен за успеха на концертите й, на които всеки присъстващ се изправя и пее фадо, независимо от музикалността си. Mariza събира аплодисменти на най-големите сцени в света – от парижката Olympia и Frankfurt Opera до London Royal Hall, Аmsterdam Le Carré, операта в Сидни и New York Carnegie Hall.
 
В репертоара на Mariza здраво са вкоренени  класическото и съвременното фадо, обогатено с морните на Кабо Верде, ритъм енд блус, класика или други скъпи на сърцето й ритми. Билети се продават в системата на eventim.bg, като първите 300 броя са на промоционална цена.  
 
Албумът Mundo на Mariza е на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International.

Свързани новини

Mariza отново с концерт в България

24.02.2017

Mundo на Mariza е номиниран за "Grammy"

05.10.2016

Mariza издава нов албум тази есен

16.09.2015

Мариза отново у нас през декември

20.07.2012

Мариза се завръща на сцената в София

15.05.2012