Слаш разтърсвa София

Броени часове делят родните фенове до срещата им с мегазвездата Слаш, обявен за един от най-добрите рок китаристи в света.

Ако попитате някого дали е чувал за Соул Хъдзън, вероятността да потвърди не е много голяма. Но ако подскажете, че това всъщност е рожденото име на китариста Слаш, едва ли ще има човек на планетата, който да не се сети кой е той. Това ще потвърди и България на 4 февруари, когато в столичната зала "Фестивална" световният китарист ще представи своя солов проект Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators.

Слаш безспорно е един от най-великите китаристи на нашето време, виртуозен музикант, брилянтен композитор, талантлив текстописец и неповторим бохем по душа, чиято роля в световната музика е повече от главна. За своята 30-годишна кариера, преминавайки през легендарните банди Guns`n`Roses, Velvet Revolver и Slash`s Snakepit, Слаш оставя ярка огнена следа и историята на съвременния рок.

В нашата родина музикантите идват в състав: Майлс Кенеди (вокал и китара), Франк Сидорис (китара), Брент Фитц (барабани) и Тод Кърнс (бас) пристигат с технически екип от 16 души и 11 ТИР-а собствена продукция – сцена, звук и осветление. За престоя си у нас, специалните гости ще бъдат настанени в един от най-добрите столични хотели. Предвид дългогодишната слава на Слаш на лошо момче, много интересен е фактът, че по време на престоя му в България категорично е забранена употребата на твърд алкохол както от музикантите, така и от целия технически екип. Същото правило важи и за цигарите.

Преди големите хедлайнери на сцената в зала Фестивална ще се качат момчетата от българската банда Alley Sin, лично одобрени от Слаш да подгряват шоуто му у нас. Шоуто на лицето на легендарните Guns`n`Roses обещава да бъде грандиозно и ще представлява истински триумф на добрия качествен рок. В официалната класация на списание "Guitar World" "100-те най-велики рок-сола на всички времена" присъстват две изпълнения на Слаш - "Sweet Child O`mine" и "November Rain", съответно на 1-во и 6-то място. През 2009 година списание "Time" го нарежда на първо място в класацията си "10-те най-добри рок китаристи", а рок библията "Rolling Stone" му отрежда престижното 5-то място сред "100-те най-велики китаристи на всички времена".

Охраната и пропускателният режим на концерта в зала Фестивална в понеделник ще бъдат изключително строги. Всеки, закупил билет за събитието, ще бъде щателно проверяван на входа. Деца на възраст до 10 години ще бъдат допускани на концерта безплатно. Организатори на концерта в България на най-харизматичния китарист на света са MOST OF EVIL Music

Свързани новини

Слаш обеща страхотно рокендрол шоу

09.01.2013

SLASH пристига за концерт на 04.02.2013!

27.11.2012

Виж Слаш на алеята на славата в Холивуд

10.07.2012

Guns N’ Roses вече са в София!

08.07.2012

GUNS N’ ROSES идват в БГ през лятото!

30.01.2012