Хосе Карерас ще пее с оркестъра на Любка Биаджони

Оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс Оркестра” ще партнира на великия тенор Хосе Карерас на предстоящия му концерт в София на 3 декември в зала 1 на НДК. Изборът беше направен от Давид Хименес, който ще бъде диригент на събитието, и съгласуван лично с Маестро Карерас, който държи да е запознат и с най-малките детайли за последното си излизане пред българската публика. 
 
Както вече беше обявено, събитието ще бъде част от прощалното турне “A Life In Music” на единия от легендарните Трима тенори, с което той ще се сбогува с многобройните си почитатели. Освен “София Симфоникс Оркестра”, в концерта, който ще остане в историята, ще се включи и световноизвестно сопрано, което обаче все още се пази в тайна от организаторите. 
 
Под диригентството на испанския Маестро Давид Хименес, който лично пристигна в София, за да избере оркестъра, музикантите ще представят атрактивна програма с най-известните изпълнения на Карерас от началото на кариерата му досега. От прекрасни мелодии от времето на “Бел епок” до най-известните оперни арии в света.
 
Любка Биаджони цу Гутенберг е родена в Рим в семейството на италиански политик. Завършва с отличие хорово и оркестрово дирижиране в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров”, след което специализира в майсторските класове на Карл Остерайхер (Варна), Норберт Балач и Ленард Бърнстейн (Академия "Санта Чечилия” – Рим) и други. Печели първите награди на конкурса за диригенти на Виенския камерен оркестър (1996) и на Европейския конкурс за оперно дирижиране "Франко Капуана” в Сполето (2002).
 
Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на касите на НДК. 

Свързани новини

Култовият тенор отново у нас

12.10.2023

José Carreras c българи в концертa си

15.04.2019

José Carreras е вече у нас

02.12.2015

José Carreras получава "Златен век"

27.11.2015

José Carreras ще разгледа столицата

17.11.2015