Удостояват José Carreras с почетен знак "Златен век"

Министерство на културата ще удостои José Carreras с почетен знак "Златен век” - звезда с огърлие (осемлъчна посребрена звезда, прикрепена към позлатена розетка) по време на прощалния концерт на великия тенор, който ще се състои на 3 декември в зала 1 на НДК. Най-високото отличие ще бъде връчено по предложение на министъра на културата Вежди Рашидов. Маестрото ще получи и грамота за постигнати изключително високи творчески резултати и големи заслуги за развитието и популяразирането на културата и изкуството. 
 
Както вече беше оповестено, след пристигането си в родината ни, Carreras ще се срещне с кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и зам. министъра на културата Боил Банов. Единият от Тримата тенори е отделил и време, за да успее да разгледа столицата ни в компанията на българските си приятели.
 
Интересът към концерта на великия тенор “A Life In Music” е изключително голям. Една от причините за това е и фактът, че това ще бъде последното излизане на Carreras пред родна публика. По-рано тази година Маестрото обяви, че се оттегля от активната кариера в музиката, за да се посвети на фондацията си за борба с левкемията.
 
Прощалният концерт на José Carreras в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 250 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, както и на касите на НДК. 

Свързани новини

Култовият тенор отново у нас

12.10.2023

José Carreras c българи в концертa си

15.04.2019

José Carreras е вече у нас

02.12.2015

José Carreras ще разгледа столицата

17.11.2015

Над 60 човека на сцената с José Carreras

10.11.2015