Над 60 човека на сцената с José Carreras

Над 60 български музиканти ще вземат участие в прощалния концерт на José Carreras “A Life In Music”, който ще се състои на 3 декември в зала 1 на НДК. Както вече беше обявено, на световноизвестния тенор ще партнира оркестърът на Любка Биаджони. “София Симфоник”, съставен от най-класните български инструменталисти. Освен тях на сцената ще излязат още диригентът David Giménez и сопраното на Болшой Театър Анна Аглатова.
 
Под диригентството на племенника на Carreras българските музиканти ще представят атрактивна програма с най-известните изпълнения на Carreras от началото на кариерата му досега. От прекрасни мелодии от времето на “Бел епок” до най-известните оперни арии в света. 
 
Ще прозвучат още пиеси от Йохан Щраус, Джузепе Верди, Дмитрий Шостакович, Ерик Сати, Едвард Григ и други автори. В уникалната програма ще вземат участие оше първокласното сопрано Анна Аглатова, както и самата баронеса Цу Гутенберг, която ще дирижира увертюрите.
 
Освен множеството изненади, които са подготвени за публиката, Маестро Carreras за първи път ще покаже на екраните в залата огромна част от личния си архив, събрал снимки, документи и артефакти от началото на кариерата му до сега. Всяко едно изпълнение ще бъде като “потапяне” в личния свят на легендата – в моменти както на радост, така и на тъга. Не случайно турнето на единия от “Тримата тенори” е озаглавено “A Life In Music” (“Живот, посветен на музиката”).
 
Прощалният концерт на Маестро José Carreras в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 250 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, както и на касите на НДК. 

Свързани новини

Култовият тенор отново у нас

12.10.2023

José Carreras c българи в концертa си

15.04.2019

José Carreras е вече у нас

02.12.2015

José Carreras получава "Златен век"

27.11.2015

José Carreras ще разгледа столицата

17.11.2015