José Carreras ще разгледа столицата преди концерта си

José Carreras, който ще изнесе прощален концерт пред българската публика на 3 декември в зала 1 на НДК, е пожелал лично да се срещне с кмета на София Йорданка Фандъкова и министъра на културата Вежди Рашидов. 
 
Великият тенор ще пристигне няколко дни преди изявата си в страната ни. Carreras сам е изявил желание да направи обиколка на столицата ни, както и да се запознае и поздрави градоначалника на София и министъра на културата. В интервю Маестрото наскоро разкри, че има специално отношение към родината ни, както и много български приятели, с които редовно поддържа контакт. 
 
“Вълнувам се, че ще се завърна в София. Нищо не може да се сравни с атмосферта в този град и топлия прием на българската публика”, заяви Carreras. “Хората познават класическата и оперната музика, щедри са на аплодисменти и изключително добросърдечни, от години имам много добри приятели в България.” 
 
Интересът към концерта на великия тенор “A Life In Music” е изключително голям. Една от причините за това е и фактът, че това ще бъде последното излизане на Carreras пред родна публика. По-рано тази година Маестрото обяви, че се оттегля от активна кариера в музиката, за да се посвети на фондацията си за борба с левкемията.
 
Прощалният концерт на José Carreras в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 250 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на касите на НДК. 

Свързани новини

Култовият тенор отново у нас

12.10.2023

José Carreras c българи в концертa си

15.04.2019

José Carreras е вече у нас

02.12.2015

José Carreras получава "Златен век"

27.11.2015

Над 60 човека на сцената с José Carreras

10.11.2015