José Carreras е вече у нас

Веднага след пристигнето си в София в ранния следобед на 30.11, знаменитият тенор José Carreras се срещна с кмета на София Йорданка Фандъкова и зам. министъра на културата Боил Банов. 
 
С тях Маестрото обсъди впечатленията от предишните си посещения в София и България и предстоящия концерт на 3 декември в зала 1 на НДК. На него Министерство на културата ще удостои José Carreras с почетен знак "Златен век” - звезда с огърлие и грамота за постигнати изключително високи творчески резултати и големи заслуги за развитието и популяразирането на културата и изкуството. 
 
За двата дена, в които е в София, Carreras използва всяка свободна от репетиции минута, за да разгледа забележителностите на столицата и да се наслади на родното гостоприемство. Снощи Маестрото сам пожела да опита най-добрите италиански специалитети в София, приготвени от шеф-готвач Марко Лукиари. В тесен кръг от близки и приятели, единият от тримата тенори се наслади на традиционни италиански вкусове в сърцето на столицата. 
 
Шеф Лукиари успя да впечатли тенора със специално меню, включващо традиционната салата бурата с домати и песто, пресен калмар на скара, пакери с рагу и най-вкусните десерти в заведението – панакота с боровинки по неаполитански и тирамуси по най-стара рецепта, за които получи личните адмирации на Carreras.
 
Интересът към концерта на великия тенор “A Life In Music” на 3 декември е изключително голям. По-рано тази година Маестрото обяви, че се оттегля от активна кариера в музиката, за да се посвети на фондацията си за борба с левкемията. На сцената в зала 1 на НДК на Carreras ще партнират оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс” под диригентството на Давид Хименес и сопраното на Болшой Театър Анна Аглатова. 
 
Прощалният концерт на José Carreras в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билети могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на касите на НДК. 

Свързани новини

Култовият тенор отново у нас

12.10.2023

José Carreras c българи в концертa си

15.04.2019

José Carreras получава "Златен век"

27.11.2015

José Carreras ще разгледа столицата

17.11.2015

Над 60 човека на сцената с José Carreras

10.11.2015