Dave Gahan и Soulsavers с нов албум, чуй първия сингъл

Dave Gahan и Soulsavers обявиха официално издаването на новия им албум - Angels & Ghosts. Това е вторият съвместен проект между фронтмена на Depeche Mode и британското продуцентско дуо след излизането на първия им общ албум The Light the Dead See (2012), получил огромно одобрение от страна на музикалната критика във Великобритания. 
 
Новият албум излиза на 23 октомври от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Angels & Ghosts ще бъде наличен на физически носител – CD и винил, както и в дигитална версия в iTunes Bulgaria. Албумът съдържа девет нови песни, всички създадени от Dave Gahan & Soulsavers. Албумът стартира с онлайн премиера на пилотния сингъл “All of This and Nothing”: 
 
 
Според официално изявление на музикантите, новият проект е еволюирал в сравнение с предишния им албум към по-дълбоко и мрачно звучене. Феновете могат да очакват смесица от меланхолични и мрачни настроения, енергични препратки, вдъхновени от госпъл и блус музиката и сурова красота  – стил, превърнал се в запазана марка на съвместната работа между Dave Gahan и Soulsavers. Емоционалните вокали на Gahan дават тази характерна чувственост на иначе педантично добре изработените аранжименти и оркестрации в албума. 
 
Процесът на създаване на музика за албума е "трансатлантически“ между Dave Gahan и Rich Machin от Soulsavers, след като двамата започват да обменят идеи и демо версии от студиата си в Манхатан и в английската провинция. Когато песните са готови, записват албума с допълнителни музиканти в различни студиа по света, включително в емблематични места като "Sunset Sound“ в ЕлЕй и "Electric Lady“ в Ню Йорк. Крайният резултат е енергичен, звучащ като на живо албум и доказателство за изключително креативното сътрудничество между Machin и Gahan. 
 
В подкрепа на новия проект, Dave Gahan и Soulsavers планират серия от 6 специални концерта, които ще се проведат в малки, но емблематични зали в САЩ и Европа. 

Свързани новини

Излезе албумът с кавъри на Дейв Гахан

12.11.2021

Дейв Гахан отговаря на въпроси на фенове

01.11.2021

Нови песни от Дейв Гахан и Soulsavers

25.10.2021

Дейв от Depeche Mode пее Metallica

10.09.2021

Новият албум на Dave Gahan излезе днес

30.10.2015