Новият албум на Dave Gahan излезе днес, чуй първия сингъл (видео)

От днес на музикалния пазар у нас излиза албумът Angels & Ghosts от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Това е вторият съвместен проект между фронтмена на Depeche Mode - Dave Gahan и британското продуцентско дуо след издаването на първия им общ албум The Light the Dead See (2012), получил огромно одобрение от страна на музикалната критика във Великобритания. 
 
Според официално изявление на музикантите, новият проект е еволюирал в сравнение с предишния им албум към по-дълбоко и мрачно звучене. Феновете могат да очакват смесица от меланхолични и мрачни настроения, енергични препратки, вдъхновени от госпъл и блус музиката и сурова красота  – стил, превърнал се в запазана марка на съвместната работа между Dave Gahan и Soulsavers. Емоционалните вокали на Gahan дават тази характерна чувственост на иначе педантично добре изработените аранжименти и оркестрации в албума. 
 
 
Процесът на създаване на музика за албума е "трансатлантически“ между Dave Gahan и Rich Machin от Soulsavers, след като двамата започват да обменят идеи и демо версии от студиата си в Манхатан и в английската провинция. Когато песните са готови, записват албума с допълнителни музиканти в различни студиа по света, включително в емблематични места като Sunset Sound в ЕлЕй и Electric Lady в Ню Йорк. Крайният резултат е енергичен, звучащ като на живо албум и доказателство за изключително креативното сътрудничество между Machin и Gahan. 
 
Angels & Ghosts - съдържание:
1. Shine
2. You Owe Me
3. Tempted
4. All of This and Nothing
5. One Thing
6. Don’t Cry
7. Lately
8. The Last Time
9. My Sun
 
В подкрепа на новия проект, Dave Gahan и Soulsavers заедно с бенд от 10 музиканти стартираха серия от 6 концерта в малки, но емблематични зали в Лос Анжелис, Ню Йорк, Лондон, Берлин, Париж и Милано.

Свързани новини

Излезе албумът с кавъри на Дейв Гахан

12.11.2021

Дейв Гахан отговаря на въпроси на фенове

01.11.2021

Нови песни от Дейв Гахан и Soulsavers

25.10.2021

Дейв от Depeche Mode пее Metallica

10.09.2021

Dave Gahan и Soulsavers с нов албум

11.09.2015