Julio Iglesias с нов испаноезичен албум, озаглавен México

Певец и композитор, творческата кариера на Julio Iglesias е белязана от безпрецедентния успех на множество незабравими шлагери, 77 издадени албума на 14 езика, над 300 милиона продадени копия и буквално хиляди концерти и изяви по целия свят. Всичко това го превръща в един от най-забележителните и успешни изпълнители в съвременната музикална история. Песните му стават хитове във всяка една страна, независимо от езика, на който са изпълнени, а самият Julio Iglesias е истинска легенда на световната музикална сцена.
 
Сега, на 71 години, най-успешният испаноезичен певец на всички времена представя новия си студиен проект, озаглавен México. Албумът, който включва интерпретацията на 12 стандарта от златната ера на мексиканската музикална традиция, ще бъде издаден у нас на 9 октомври от Вирджиния Рекърдс / Sony Music.
 
México: съдържание:
1. Usted
2. Júrame
3. Ella 
4. Fallaste Corazón
5. Sway
6. Amanecí en Tus Brazos 
7. Échame a Mi la Culpa
8. Juan Charrasqueado 
9. Y Nos Dieron las Diez 
10. La Media Vuelta   
11. Se Me Olvidó Otra Vez  
12. México Lindo  
13. Quién Será 
 
México е първият студиен проект на Julio Iglesias от 2006, след записите на колекцията Romantic Classics, която представя популярни англоезични балади и евръгрийни, и първият испаноезичен албум от 12 години след издаването на Divorcio (2003). В новия албум той отдава почит на големите мексикански композитори. Роденият в Мадрид изпълнител, започва кариерата си в началото на 70-те години на миналия век именно от Мексико, страната, от която той завладява огромния испаноезичен пазар.  
 
В México той възпява емблематични песни за публиката в Латинска Америка и страната, която има специално място в сърцето му. Не случайно, това е вторият албум в дискографията на Iglesias, посветен на Мексико (първият едноименен албум излиза през далечната 1976).
 
"Мексико е страна, която обичам с цялото си сърце, а хората тук са ми дали толкова незабравими моменти. Мексико е моя втора родина и винаги я нося в душата си. Посвещавам този албум на изключителните композитори, които поколение след поколение изпълваха живота ни с носталгия, романтика и спомени", споделя Julio Iglesias.

Свързани новини

Ще се запознаем отблизо с Хулио Иглесиас

12.02.2024

Julio Iglesias издава първи дуетен албум

26.04.2017

Една гореща латино-нощ в София

03.05.2016

Julio Iglesias c докторска степен

24.04.2015

Iglesias Sr. не познава Anna Kournikova

31.03.2014