Julio Iglesias издава първи дуетен албум в историята си

Julio Iglesias, най-продаваният латино артист на всички времена, ще издаде първия си дуетен албум. México & Amigos излиза на 5 май от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.
 
Латино звездите Juan Luis Guerra, Plácido Domingo, Joaquín Sabina, Pablo Alborán, Andrés Calamaro, Diego Torres, Thalía, Eros Ramazzotti, Mario Domm (Camila), Sin Bandera и Omara Portuondo са гост музиканти в първия му дуетен албум.
 
"Албумът е посветен на всички тези велики композитори, които поколение след поколение изпълваха живота ни с любов, носталгия, спомени и незабравими моменти. Композитори, които след толкова много години продължават да живеят в сърцата ни. Искам с този албум да отдам пълното си възхищение и респект към тяхното творчество. Благодаря на всички артисти, които се включиха в записите за албума, за тяхната огромна любов и талант. Обичам ви завинаги". 
– Julio Iglesias. 
 
С предстоящия нов проект, година и половина след премиерата на мултиплатинения албум Mexico, Julio Iglesias затвърждава връзката, която има с музикалното наследство на Мексико, интерпретирайки всяка една песен със страстта, с която само той умее. Албумът е трибют към незабравимите композитори на Мексико и включва 12 песни с неподправената атмосфера на тази страна, изпълнени с неповторимия тембър на Julio Iglesias в дует с някои от най-успешните латино артисти, оставили по нещо свое, специално във всеки запис. 
 
"Júrame", написана от Maria Grever, е красив дует с прочутия Juan Luis Guerra, продал над 30 милиона копия от албумите си, носител на 18 Латино Грами награди, 2 Грами награди и 2 музикални награди на Билборд.
 
Следва "Juan Charrasqueado", написана от Victor Cordero и записана в дует с най-популярния аржентински певец Andres Calamaro. Julio Iglesias и един от най-близките му приятели – легендата Пласидо Доминго записват дуета към песента "Fallaste Corazón", създадена от Cuco Sanchez. 
 
Julio Iglesias е артист, който винаги е подавал ръка на по-младите поколения. Следва дуетът "Ella" (по музика на Jose Alfredo Jiménez) заедно с едни от любимците на тийн поколението в Латинска Америка – дуета Sin Bandera. "Amanecí En Tus brazos", също написана от Jose Alfredo Jiménez, в дуетно изпълнение с испанския артист Pablo Alborán. Julio Iglesias за първи път записва с Alborán, който в момента е сред най-успешните латино певци и композитори.
 
Следва класиката "Y Nos Dieron Las Diez" с великия певец и композитор Joaquín Sabina. Въпреки че песента е написана от испански композитор, "Y Nos Dieron Las Diez" отдавна е приета като стандарт от мексиканския репертоар. Гранд дамата на кубинската музика Omara Portuondo изпълнява в дует с Julio композицията "Échame a mi la culpa". Песента е написана от Ferrusquilla и от много години е част от задължителния концертен репертоар на Iglesias.
 
С Mario Domm (Camila), Julio Iglesias обединява за пореден път различни поколения в мексиканската музика с изпълнението на песента "Se Me Olvidó Otra Vez ", създадена от Juan Gabriel. 
 
С певицата Thalía, с която Julio вече има дует, записват класическия мамбо хит, "Quien Será", написан от Luis Demetrio и Pablo Beltrán. "Usted", създадена от Gabriel Ruiz Galindo и Jose Antonio Zorrilla, е задължителна песен в албум-трибют към мексиканската музика в дуетно изпълнение между Julio и Diego Torres. 
 
"La Media Vuelta", още една класика от творчеството на José Alfredo Jiménez, в дует с италианската суперзвезда Ерос Рамацоти в една изключителна интерпретация. Албумът завършва със самостоятелното изпълнение на Julio Iglesias на вечния хит "Mexico Lindo", написан от Chucho Monge.
 
México & Amigos - съдържание: 
1. "Usted" дует с Diego Torres
2. "Júrame" дует с Juan Luis Guerra
3. "Ella" дует с Sin Bandera
4. "Fallaste corazón" дует с Plácido Domingo
5. "Quién será" дует с Thalía
6. "Amanecí en tus brazos" дует с Pablo Alborán
7. "Échame a mí la culpa" дует с Omara Portuondo
8. "Juan Charrasqueado" дует с  Andrés Calamaro
9. "Y nos dieron las diez" дует с Joaquín Sabina
10. "La media vuelta" дует с  Eros Ramazzotti
11. "Se me olvidó otra vez" дует с Mario Domm
12. "México Lindo"
 
Още с първия си албум трибют към музиката на Мексико, записан през 1976 година, най-успешният латино артист за пореден път изразява почитта и любовта си към страната, изиграла огромна роля по пътя му към световния музикален успех. 
 
Първите концерти на Julio Iglesias в Мексико са в началото на 70-те години на миналия век и той бързо се превръща в най-популярния певец в най-голямата испаноезична държава в света. Julio се влюбва в страната и народа й, и завинаги остава запленен от мексиканската  култура, история, музика и обичаи. 
 
С предстоящия нов проект дискографията на Julio Iglesias наброява впечатляващата цифра от 82 албума (в периода от 1968 година до момента). Общият брой в цифри е 49 години и поредица от хитове, златни и платинени албуми, продажби на 5 континента и песни, изпяти на 12 езика с над 300 милиона продадени копия по целия свят. Всичко това превръща Julio Iglesias в най-продавания латино артист в историята и част от Топ 10 на най-продаваните музиканти изобщо. 

Свързани новини

Ще се запознаем отблизо с Хулио Иглесиас

12.02.2024

Една гореща латино-нощ в София

03.05.2016

Julio Iglesias с нов испаноезичен албум

01.10.2015

Julio Iglesias c докторска степен

24.04.2015

Iglesias Sr. не познава Anna Kournikova

31.03.2014