"Мистерията на българските гласове" дават старт на новия си проект от България

Хор "Мистерията на българските гласове" ще излезе отново на българска сцена, за да представи своя изцяло обновен репертоар от предстоящия си нов албум, който ще се появи на световния музикален пазар през есента.  
 
Хорът подготвя два големи концерта в София и Пловдив, за които в страната ни пристига магнетичната певица Lisa Gerrard, която участва и в записите на проекта. Lisa е позната на меломаните от групата Dead Can Dance, а също и като композитор и изпълнител на филмова музика. През 2000 тя печели "Златен глобус" за музиката към филма "Гладиатор", създадена съвместно  с композитора Hans Zimmer.
 
Почитателите на "Мистерията на българските гласове", чието уникално творчество бе удостоено с награда Грами през 1990, ще имат възможността да чуят новия репертоар на хора на 6 юни в зала "България" (София) и на 8 юни в Античния театър в Пловдив.
 
Освен новите хорови композиции, в двата концерта ще бъдат представени също и съвместните произведения на хора с Lisa Gerrard. В част от песните участва и световният шампион по бийтбокс – SkilleR, а почти всички нови композиции от албума са подплатени от невероятното присъствие на немския перкусионист David Kuckhermann, който от дълги години работи и концертира с Lisa Джерард и Dead Can Dance. В песните слушателите ще доловят присъствието и на китара, гъдулка, контрабас и струнни инструменти.
 
Всички тези произведения са включени в предстоящия нов албум на "Мистерията на българските гласове" и през юни ще бъдат изпълнени за първи път на живо. Голяма част от песните в албума са композирани от Петър Дундаков, който е музикален продуцент на студийните записи и музикален директор на концертите. Целта на новия проект на хора е, запазвайки традициите на българския фолклор, да потърси връзките между него и други традиции и култури, в които той се смесва, без да губи идентичността си. 
 
Билетите и за двата концерта вече са в продажба в мрежата на Eventim в цялата страна. 

Свързани новини

Симфония с уникална композиция

07.03.2018

Lisa Gerrard с премиера в България

05.01.2018

Билетите за "Мистерията" свършиха

30.05.2017

Lisa Gerrard няма търпение за концерта

11.05.2017