Билетите за "Мистерията на българските гласове" свършиха

Почитателите на хора и на Lisa Gerrard все още могат да си купят билети за концерта на Античния театър
     
Всички билети за концерта на "Мистерията на българските гласове" в зала "България" на 6 юни се разпродадоха дни преди самото събитие, включително и допълнителните места, които се предвиждат от залата в такива случаи. Почитателите на хора и на големия гост на двете събития – Lisa Gerrard от Dead Can Dance, все още могат да закупят билети за вечерта на 8 юни в Античния театър в Пловдив.
 
За двата концерта, които ще представят премиерно музиката от новия албум на "Мистерията на българските гласове", освен Lisa Gerrard от Австралия, пристигат и германските перкусионисти David Kuckhermann и Sebastian Flaig, както и ирландският пианист и композитор Джулс Максуел. Специално участие в концертите и предстоящия албум на хора има световният шампион по бийтбокс SkilleR.
 
На сцената на 6 и 8 юни ще се качат още музикантите от Софийската филхармония, както и Петър Миланов (китара), Христина Белева (гъдулка), Костадин Генчев (кавал).
 
По време на концертите Lisa Gerrard ще зарадва българската публика не само със съвместните си изпълнения с "Мистерията на българските гласове", но ще изпее и някои от най-емблематичните си песни, като филмовата тема от "Гладиатор" и заглавия от репертоара на Dead Can Dance.
 
Музиката, която ще прозвучи за първи път на 6 и 8 юни, е създадена от композитора Петър Дундаков, който е и музикален продуцент на проекта. Някои от композициите са в съавторство с Lisa Gerrard и Jules Maxwell.
 
Билетите за концерта в Пловдив са в продажба на касата на Главната улица в града, в мрежата на Eventim в цялата страна.

Свързани новини

Симфония с уникална композиция

07.03.2018

Lisa Gerrard с премиера в България

05.01.2018

Lisa Gerrard няма търпение за концерта

11.05.2017

"Мистерията" с нов проект

26.04.2017