"Мистерията на българските гласове" се завърна от САЩ

Преди броени дни хорът "Мистерията на българските гласове" се завърна от успешното си турне в Щатите. След месец певиците, събрали любовта на публиката от цял свят, ще представят за първи път новия си репертоар, който ще излезе в албум през есента. Големите концерти у нас ще се състоят на 6 юни в софийската зала "България" и на 8 юни в Античния театър в Пловдив.
 
Това е събитие за най-известния български фолклорен състав, тъй като последните композиции, създадени специално за "Мистерията на българските гласове", са от края на 90-те. След това хорът е издавал сборни дискове, участвал е в албуми на други артисти и в записите на музиката към филми и видеоигри, но не е изпълнявал изцяло нов репертоар.
 
В целия проект участва и изключителната Lisa Gerrard от Dead Can Dance, която по време на записите в българското студио сподели, че това за нея е сбъдната мечта, тъй като преди много години е слушала хора в Лондон и след концерта на "Мистерията на българските гласове" си е казала, че това е върхът, за който една певица и един глас може да мечтае в изпълнителското изкуство. Затова Lisa не крие искреното си вълнение от предстоящите събития в София и Пловдив, когато ще излезе на сцената до своите вдъхновителки.
 
 
Произведенията, които публиката на двата концерта ще чуе, са дело на композитора Петър Дундаков, Lisa Gerrard и ирландския композитор Jules Maxwell. В допълнение ще прозвучат и известни  заглавия от репертоара на Lisa Gerrard и Dead Can Dance, между които "The Host of Seraphim" на Dead Can Dance, "Now We Are Free" от филма Гладиатор и др.
 
 
Освен "Мистерията на българските гласове", на сцената на 6 и 8 юни ще излязат също и немските перкусионисти David Kuckhermann и Sebastian Flaig, Петър Миланов (китара), Христина Белева (гъдулка), Димитър Карамфилов (контрабас), бийтбоксърът SkilleR и изпълнители от Софийска филхармония.
 
Билетите и за двата концерта са в продажба в мрежата на Eventim в цялата страна. Билети за концерта в зала "България" може да се намерят и на касата на залата. 
 

Свързани новини

Симфония с уникална композиция

07.03.2018

Lisa Gerrard с премиера в България

05.01.2018

Билетите за "Мистерията" свършиха

30.05.2017

"Мистерията" с нов проект

26.04.2017