Netflix снима сериал за живота на Хулио Иглесиас

Животът на испанския певец и автор на песни Хулио Иглесиас ще бъде обект на сериал, става ясно от сделка на звездата с една от стрийминг платформите.

''За първи път тази жива легенда на музиката ще участва в творческия процес на проект, в който той ще сподели всичко за живота и невероятната си музикална кариера", заявиха от компанията за сключената сделка. 

Проектът е в процес на разработване и "ще разкаже историята за това как Иглесиас се е превърнал в първия изпълнител, пеещ на език различен от английския, който успява да пробие на американския и азиатския музикален пазар, както и в универсална звезда, която е измежду петимата най-продавани изпълнители в историята. През неговата над 55-годишна артистична кариера, Хулио Иглесиас е записвал и пял на 12 езика, като по този начин е установил връзка с фенове по целия свят”, се казва в изявление на стрийминг услугата. Освен множество награди, той държи и рекорда на Гинес за "латино изпълнител, продал най-много записи в света". 

''След много спекулации, книги и документални продукции, в които не съм имал участие, за първи път реших да разкажа истината за моя живот", каза от своя страна 80-годишният музикант. 

Испанският изпълнител е пял на една сцена заедно със звезди като Frank Sinatra, Willie Nelson, Stevie Wonder, Diana Ross, Sting, Dolly Parton, Placido Domingo, Charles Aznavour и Johnny Hallyday.

Свързани новини

Julio Iglesias издава първи дуетен албум

26.04.2017

Една гореща латино-нощ в София

03.05.2016

Julio Iglesias с нов испаноезичен албум

01.10.2015

Julio Iglesias c докторска степен

24.04.2015

Iglesias Sr. не познава Anna Kournikova

31.03.2014