“Класиката среща ABBA" на сцената на Зала 1 на НДК

Хитовете на ABBA ще звучат на голямата сцена на НДК на 28 октомври в изпълнение на солистките Ilona Gerulat и Annette Hessel. Поп певиците се превъплащават в Agnetha и Anni-Frid, а невероятната им прилика с великите идоли, както визуална, така и акустична, е причината програмата им да взривява публиката в Германия и редица европейски страни.
 
В "Класиката среща ABBA” най-известните песни на популярната шведска група, завладели сърцата на три поколения, ще прозвучат в акомпанимент на   комбо група и Русенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров. Специални гости на събитието ще са младите български изпълнителки Михаела Филева, Дивна и Прея.
 
Както диригентът на събитието Маестро Найден Тодоров споделя: "Забелязал съм, че най-големите световни рок групи са се стремяли винаги към симфоничната музика. Можем да започнем с Deep Purple и Jon Lord, който пише концерт за симфоничен оркестър и рок група. Freddie Mercury от Queen изпитва неистова любов към операта, което води до съвместната му работа с Montserrat Caballé. Така се ражда песента "Barcelona”. Веднага идва ред и на групата ABBA с тяхната симфонична творба "Intermezzo No. 1”, написана през 1974, която публиката ще чуе, като част от програмата на концерта.“ На 28 октомври в Зала 1 на НДК ще прозвучат най-популярните и любими на публиката вечни хитове на легендарната група в уникални версии, съчетаващи характерното им хитово звучене с богатството на звука, създаван от симфоничния оркестър. 
 
Билетите за “Класиката среща ABBA” вече са в продажба на цени от 20 до 50 лв. На живо ще се насладим на емблематичните "Mamma Mia”, “The Winner Takes It All”, "Fernando”, “Money, Money, Money” и още над 10 златни композиции на хитовата шведска формация.
 

Свързани новини

"Voyage" на ABBA стана мултиплатинен

09.11.2022

Новините покрай АBBA не спират

13.04.2022

Ренесансът на плочите

04.01.2022

Музикалните завръщания на годината

30.12.2021

Ани-Фрид намекна за още ABBA?

15.11.2021