Легендарният композитор на филмова музика Hans Zimmer за първи път у нас

16 май (понеделник) 2016, 20:00 ч.
"Арена Армеец София" 
 
Касовите хитове "Гладиатор“, "Черният рицар“, "Цар Лъв“, "Шифърът на Леонардо“ и "Армагедон“ отдавна са част от поп културата. Освен, че са сред най-успешните продукции в историята на киното и са отличени с не една и две престижни награди, общото между тези филми е невероятната им музика, която се радва на изключителна популярност. Неин създател е композиторът Hans Zimmer.
 
Hans Zimmer е написал музиката за повече от 120 филма, които са донесли над 24 милиарда долара приходи! Той е удостоен с "Оскар“, две награди "Златен глобус“, три награди "Грами“, печелил е Американска музикална награда, както и награда "Тони“. Zimmer има цели десет номинации за "Оскар“, като последната е от 2015 за музиката към фантастичния епос "Интерстелар“. През 2003 Американската музикална асоциация му връчва престижната награда Henry Mancini за цялостно творчество за впечатляващата му кариера и огромния му принос към кино индустрията. Zimmer получава и своя звезда на холивудската Алея на славата през 2010, а през 2014 е удостоен с награда за цялостен принос на филмовия фестивал в Цюрих.
 
Hans Zimmer работи с най-големите режисьори в Холивуд: Ridley Scott ("Гладиатор“, "Телма и Луиз“, "Ханибал“), Tony Scott ("Дни на грохот“, "Истински романс“), Christopher Nolan (трилогията "Черният рицар“, "Генезис“), Gore Verbinski (поредицата "Карибски пирати“, "Самотният рейнджър“), Ron Howard ("Шифърът на Леонардо“, "Ангели и демони“), John Woo ("Код: Счупена стрела“, "Невъзможна мисия 2“), Michael Bay ("Скалата“). Негова е и музиката за хитове като "Рейнман“, "Тънка червена линия“, "Последният самурай“, "Крал Артур“, "Мъж от стомана“, "Невероятният Спайдър-мен 2“, двете части на "Шерлок Холмс“. В три от най-очакваните хитове през 2016 музика е дело на Zimmer: "Кунг-фу панда 3“, "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ и "Ад” – екранизация по едноименния бестселър на Dan Brown.
 
 
През 2014 Zimmer получава възторжени отзиви за концертите си във Великобритания. Това го амбицира да поеме на турне, което ще премине и през София. "Винаги съм искал да представя музиката си пред голяма аудитория в поредица от концерти и сега съм изключително развълнуван, че това най-после ще се случи. Освен това съм много щастлив, че с мен на сцената ще присъстват някои мои невероятно талантливи приятели, като заедно с тях ще подарим на публиката уникално преживяване, което никога няма да забравят“, споделя гениалният композитор.
 
На сцената в "Арена Армеец“ Zimmer ще излезе с изключително талантливи музиканти, с които ще представи невероятно съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене. Страхотните светлинни ефекти и уникалната мултимедия, пресъздаваща на живо част от филмите, ще превърне този концерт в изключително преживяване!
 
Билетите за концерта на Hans Zimmer ще бъдат на цени от 60 до 140 лв. и могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на ticketpro.bg. Спектакълът в Арена Армеец ще бъде с лимитиран капацитет 7 000 седящи места. Продажбата на билети стартира на 5 ноември (четвъртък) 2015 г. от 11:00 ч. 

Свързани новини

Alan Walker сбъдна мечтата си

19.05.2020

Излезе best of колекция на Hans Zimmer

08.03.2017

Hans Zimmer разтърси Уембли Арена

14.04.2016

Гласът на Цар Лъв идва с Hans Zimmer

24.02.2016

Купи концертни билети с отстъпка

14.12.2015