20 години от най-височинния концерт в света отбелязваме в НДК

На 15 май 2016 от 19:30 ч. в Кино "Люмиер" за посетителите на ХХI “Салон на изкуствата" в Националния дворец на културата предстои едно уникално музикално преживяване - 20 години "Еверест - концерт". Той ще отбележи кръглата годишнината от най-височинния концерт в света и в него участие ще вземат: Теодосий Спасов (кавал), Дони (вокал), Група ОМ, Николай Иванов (китара, клавишни), Марина Великова (сопрано саксофон, вокал), Драган Милев – Дари (перкусия) и Коцето Калки (вокал).
 
На 15 май 1996, точно в 10:00 ч. сутринта на платото под в. Калапатар, на 5350 м. надморска височина, точно срещу Еверест, беше осъществен най-височинният концерт на планетата, влязъл в Книгата на рекордите Гинес. 
 
На фона на документални филми от експедицията, музикантите, участвали в нея, ще изпълнят най-височинния концерт отново. Те ще ви поведат на пътешествие с музика и картина. Ще видите кадри от експедицията, която продължи 50 дни, с участието на много музиканти, актьори, мимове, фотографи, оператори, планински водачи и спортисти, обединени от общата идея - да сътворят заедно едно малко чудо. Документалните кадри са от филми на режисьора Марио Кръстев с продуцент Александър Илиев. 
 
"Това пътешествие, изпълнено с изпитания за духа и тялото, отвори пред всички ни една нова врата, зад която се разкри пътят към самите нас и безусловната вяра и знание, че колкото и да е изпълнен с изненади, понякога труден и неясен, ако сме разпознали този път като наш, ако сме го избрали, то трябва да го следваме неотклонно и със сърце", споделят от екипа, сътворил музикалния подвиг. 
 
Билетите са на цени от 15 лв. и могат да бъдат намерени на касите на Билетен център-НДК и Ticketportal.bg.
 

Свързани новини

Откриват годината на детската литература

19.01.2017

Scorsese с най-новия си филм във НДК

09.01.2017

"Нарисувай / напиши ми Коледа"!

06.12.2016

Kонцертната програма на Паганини в НДК

28.09.2016

"Салон на галериите" за трети път в НДК

19.09.2016