Оригиналната концертна програма на Паганини в НДК

Поредният Паганини – така световната критика нарича Марио Хосен, който на 3 ноември (четвъртък) от 20:00 часа ще изнесе концерт в Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК).
 
Душа, жар и енергия влага в изпълненията си Марио Хосен. Освен виртуозни произведения от самия Паганини, ще чуете и творби от Лудвиг ван Бетовен, Йохан Себастиан Бах, Волфганг Амадеус Моцарт, Джоакино Росини и Лео Делиб – партитурите, по които е свирил великият маестро Паганини по време на турнетата си в Европа.
 
За максимално пълноценно изживяване, концертът ще бъде шоу с мултимедийно осветление, 3D-мапинг и впечатляваща сценография.
 
Знаменитият Феликс Караско ще бъде диригент, а за първи път в България ще чуем сопрано от далечна Исландия – Лилия Гудмундсдотир. Участие в концерта ще вземе и оперната прима Елена Чавдарова-Иса.
 
Билети може да откриете на касите на Билетен център-НДК и Ticketportal на цени от 25, 40, 55 и 70 лв.
 
ПОВЕЧЕ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ:
МАРИО ХОСЕН дебютира като солист на оркестър още на 8-годишна възраст. Солист с международна слава, Хосен концертира и прави записи със световни артисти и оркестри. Именитият виртуоз е почетен професор на Нов български университет със завидна преподавателска кариера. Вече няколко години успешно провежда и Международната академия "Орфеус" във Виена, Австрия.
 
ФЕЛИКС КАРАСКО е мексикански диригент, спечелил международно признание с изключителните си изяви. По време на кариерата си, той е главен диригент на много оркестри в Австрия и Мексико. Удостоен е с най-престижните награди за принос в културното развитие на Мексико. Завършва известното Музикално училище във Виена с най-високи почести през 1982 г., след като му е била предоставена пълна стипендия от австрийското правителство, в знак на признание за изключителното му представяне.
 
ЛИЛИЯ ГУДМУНДСДОТИР завършва "Вокално майсторство" в Рейкявик. Носител на стипендия от Далтън Болдуин през 2009 и 2010. През октомври 2015 Лилия Гудмундсдотир завършва своята магистърска степен в Университета по изкуства във Виена под ръководството на Ута Швабе. Солист е на Исландския симфоничен оркестър.
 
ЕЛЕНА ЧАВДАРОВА завършва НУМТИ "Добрин Петков" - Пловдив и НМА" Панчо Владигеров" в класа по оперно пеене на проф. Рени Бръмбарова. Специализирала е в Централното студио за оперни певци към Националната опера в София. Лауреат на множество наши и чужди магради, пяла е с най-големите имена на световната оперна сцена. Гастролирала в различни театри по целия свят – Европа, Азия и Америка. 

Свързани новини

Откриват годината на детската литература

19.01.2017

Scorsese с най-новия си филм във НДК

09.01.2017

"Нарисувай / напиши ми Коледа"!

06.12.2016

"Салон на галериите" за трети път в НДК

19.09.2016

НДК с огромен надпис "Sofia" за 17.09

14.09.2016